Ondertrouw

Sinds 1 september 2015 is de ondertrouw / voorregistratie vervallen. Wanneer u wilt trouwen of een geregistreerd partnerschap wilt aangaan dient u een kennisgeving van een voorgenomen huwelijk/partnerschapsregistratie te sturen aan de ambtenaar van de burgerlijke stand van de gemeente waar u gaat trouwen of uw partnerschapsregistratie wordt voltrokken.

In welke gemeente moet u zijn?

Voor een huwelijk of geregistreerd partnerschap neemt u contact op met de ambtenaar van de burgerlijke stand van de gemeente waarin u gaat trouwen of uw geregistreerd partnerschap wordt voltrokken. Wanneer u beiden niet in Nederland woont en u of uw partner de Nederlandse nationaliteit bezit, dan neemt u contact op met de ambtenaar van de burgerlijke stand van de gemeente Den Haag. 

Geldigheid

De kennisgeving aan de ambtenaar van de burgerlijke stand is één jaar geldig. Na de voltrekking van het huwelijk of het geregistreerde partnerschap ontvangt de gemeente waar u en uw partner staan ingeschreven een kennisgeving van het gesloten huwelijk of geregistreerd partnerschap.

Meenemen voor huwelijk/geregistreerd partnerschap

Bij het maken van de afspraak voor het huwelijk/geregistreerd partnerschap informeert de ambtenaar van de burgerlijke stand u volledig over de over te leggen stukken. Neem hiervoor contact op met de afdeling Publieks- en Sociale Zaken via (053) 573 45 67.

Contactgegevens

Blankenburgerstraat 28,
7481 EB Haaksbergen
Telefoon: (053) 573 45 67
gemeente@haaksbergen.nl