Bestemmingsplan ‘Buitengebied Haaksbergen, partiële herziening Broekdijk 29-31’

Burgemeester en wethouders van de gemeente Haaksbergen maken op grond van artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening bekend dat de gemeenteraad het bestemmingsplan ‘Buitengebied Haaksbergen, partiële herziening Broekdijk 29-31’ in de vergadering van 24 april 2024 heeft vastgesteld.

Plangebied

Op het perceel aan de Broekdijk 29-31 wordt de melkrundvee- en varkenshouderij beëindigd als onderdeel van een landelijke beëindigingsregeling. Als onderdeel van deze regeling dient er planologisch te worden uitgesloten dat zich hier in de toekomst nog een (intensieve) veehouderij kan vestigen. Voorliggend bestemmingsplan voorziet hierin. In totaal is er 2.549,2 m² aan opstallen die ten dienste stonden van de veehouderij gesloopt. Hierdoor verbetert de ruimtelijke kwaliteit van het buitengebied. Initiatiefnemer wenst het akkerbouwgedeelte van het bedrijf voort te zetten. Er is reeds een nieuwe schuur gebouwd met een oppervlakte van 688,5 m² ten dienste van het akkerbouwgedeelte. Er wordt niet deelgenomen aan het Rood voor Rood beleid of het VAB-beleid. De bouwmogelijkheden op het perceel worden niet per definitie beperkt.

Met een partiële herziening van het bestemmingsplan wordt de ontwikkeling planologisch geborgd.

Het identificatienummer van het bestemmingsplan is NL.IMRO.0158.BP1209-0002.

Ter inzage

Het vastgestelde bestemmingsplan, het vaststellingsbesluit en de bijbehorende stukken liggen met ingang van 9 mei 2024 tot en met 19 juni 2024 voor een periode van zes weken voor iedereen ter inzage bij de receptie van het gemeentehuis.

Het plan met de bijbehorende stukken is tevens in digitale vorm te raadplegen via ruimtelijkeplannen.nl (landelijke voorziening).

Beroep

Tegen het besluit van de gemeenteraad tot het vaststellen van het bestemmingsplan kunnen belanghebbenden gedurende bovengenoemde terinzagetermijn van 6 weken schriftelijk beroep instellen bij de afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, postbus 20019, 2500 EA Den Haag.

Het beroep kan uitsluitend worden ingediend door een belanghebbende die tijdig een zienswijze tegen het ontwerp bestemmingsplan bij de gemeenteraad kenbaar heeft gemaakt. Daarnaast kan beroep worden ingediend door een belanghebbende die aantoont dat hij redelijkerwijs niet in staat is geweest om een zienswijze tegen het ontwerp bestemmingsplan bij de gemeenteraad kenbaar te maken.

Een beroepschrift moet worden ondertekend en bevat in elk geval de naam en adres van de indiener, de dagtekening, een omschrijving van het besluit waartegen het beroep is gericht, een kopie van het besluit en de gronden van het beroep (waarom gaat u in beroep).

Voorlopige voorziening

Het vastgestelde bestemmingsplan treedt in werking na afloop van de beroepstermijn. Het instellen van beroep schorst de werking van het bestemmingsplan niet.

Een belanghebbende die beroep heeft ingesteld en die van mening is dat een bestemmingsplan niet in werking zou moeten treden, kan binnen de beroepstermijn een verzoek om voorlopige voorziening indienen bij de Voorzitter van de afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State. Een verzoek om voorlopige voorziening moet dezelfde gegevens bevatten als het beroepschrift. Daarnaast moet u aangeven welk spoedeisend belang er is om het bestemmingsplan niet in werking te laten treden.

Indien gedurende de termijn beroep is ingesteld en om een voorlopige voorziening is verzocht, treedt een bestemmingsplan in werking op het moment dat op het verzoek om voorlopige voorziening is beslist. Voor zowel het indienen van een beroepschrift als een verzoek om voorlopige voorziening zijn griffierechten verschuldigd.

Contactgegevens

Blankenburgerstraat 28,
7481 EB Haaksbergen
Telefoon: (053) 573 45 67
gemeente@haaksbergen.nl