Bijeenkomst wonen

Gepubliceerd: 28-4-2022

Al lange tijd op zoek naar een gezinswoning in Haaksbergen? Op jacht naar een seniorenappartement, betaalbaar huurhuis of juist een mooie kavel? Op donderdagavond 12 mei organiseert de gemeente een bijeenkomst over de woningmarkt in Haaksbergen. Inwoners kunnen aangeven wat hun woonwensen zijn en suggesties geven voor verbetering van de woningmarkt. De inbreng van inwoners is heel erg welkom bij het woonbeleid, waaraan de gemeente werkt.

Al enige tijd terug heeft de gemeente via een vragenlijst woonwensen van inwoners in beeld gebracht. Vervolgens zijn er met verschillende groepen gesprekken gevoerd om nog wat nader in te gaan op die wensen. Zo konden jongeren aangeven wat hen zou helpen om een geschikte woning te vinden en gaven professionals - zoals makelaars en projectontwikkelaars - weer welke trends zij in de markt zagen. Ook ouderenbonden en zorgorganisaties worden binnenkort bevraagd.

Ideeën delen

De woningvoorraad moet zo goed mogelijk aansluiten bij de vraag. Daarvoor moet de gemeente weten aan welke woningtypen behoefte is, hoeveel en op welke plek. Op 12 mei krijgen inwoners die hun zegje nog niet hebben gedaan daarom de gelegenheid om hun ideeën hierover te delen. Het wordt een interactieve bijeenkomst, waarbij gediscussieerd wordt aan de hand van vragen of stellingen. Daarvoor dienen de deelnemers hun mobiele telefoon mee te nemen.

Aanmelden

De bijeenkomst vindt plaats op donderdag 12 mei van 19.00 tot 21.00 uur in Theater De Kappen. Aanmelden is noodzakelijk. Dat kan tot en met maandag 9 mei via m.menzing@haaksbergen.nl.

Wie zich wil voorbereiden op de bijeenkomst kan het woonbehoefteonderzoek lezen dat is uitgevoerd onder Haaksbergenaren. Daarnaast is een aanvullend onderzoek gedaan, waarbij ook gekeken is naar verhuizingen binnen de regio en wensen van de provincie met betrekking tot woningbouw.

Wonen

Meer nieuws

 • Openingstijden

  29-6-2022

  Het gemeentehuis is donderdag 30 juni vanaf 15.00 uur gesloten....

 • Groenadoptie

  30-6-2022

  Bewoners onderhouden en verfraaien met elkaar stukje gemeentegroen....

 • Uitnodiging receptie

  29-6-2022

  Antoon Peppelman neemt op 8 juli afscheid als wethouder van Haaksbergen....

Nieuws overzicht