25 jaar vriendschap

Gepubliceerd: 14-5-2019

Haaksbergen onderhoudt al bijna een kwart eeuw vriendschapsverbanden met de Hongaarse partnergemeente Nagykőrös. In al die jaren zijn er door inwoners van beide kanten op allerlei manieren gezamenlijke activiteiten ontplooid, die de banden tussen de twee bevriende gemeenten versterkten. Was u bij een van die activiteiten? Deel uw verhaal!

In Nederland was de Stichting Haaksbergen-Hongarije de afgelopen jaren de drijvende kracht achter de uitwisselingen. “Die waren er op allerlei vlakken”, vertelt Matti Konst van de stichting. “Scholieren, maar ook politiemensen en allerlei sporters namen een kijkje over de grens.” De stichting hield door de jaren heen bovendien meerdere inzamelingsacties, waardoor onder meer een zorgcomplex in Nagykőrös kon worden gerenoveerd.

Verhalen bewaren

Al die wederzijdse contacten hebben een kwart eeuw lang geresulteerd in nauwe banden, soms zelfs in hechte vriendschappen en dikwijls in mooie verhalen. “We willen die verhalen graag ophalen bij de mensen”, vertelt Konst. “We willen ze bewaren en publiceren. Dat doen ze aan de Hongaarse kant de komende tijd ook. Uiteindelijk hopen we er een leuk boekwerkje van te kunnen maken."

Deel uw verhaal!

U kunt uw verhalen delen door, voor uiterlijk 1 juli, een formulier op te halen, in te vullen en in te leveren bij de publieksbalie van de gemeente. Online kan dat via mijn.haaksbergen.nl/nagykoros. Heeft u vragen? Dan kunt u terecht bij de leden van de Stichting Haaksbergen-Hongarije:

Gemeentehuis

Meer nieuws

 • Bewonersavond

  26-6-2020

  Donderdagavond 9 juli: praat mee over zonnevelden in Haaksbergen....

 • Noaberpoort

  2-7-2020

  Vanaf 1 juli heeft de Noaberpoort iets andere openingstijden....

 • Domijn in gemeentehuis

  1-7-2020

  Vooralsnog alleen op afspraak en telefonisch via 0900 - 335 0 335....

Nieuws overzicht