Briljanten bruidspaar

Gepubliceerd: 21-8-2019

Op 8 juli 1954 stak het huwelijksbootje van Hendrik (88) en Bertha (85) Nijkamp-Grijsen van wal. En ze zijn nog altijd dol op elkaar. Burgemeester Rob Welten feliciteerde het briljanten bruidspaar namens het gemeentebestuur. Er kwamen foto’s van vroeger op tafel en veel verhalen.

Het briljanten huwelijksfeest vierden Bertha en Hendrik bij ’t Stien’nboer, samen met hun vier kinderen, elf kleinkinderen en alle aanhang. Ook de twaalf achterkleinkinderen – de dertiende wordt begin september verwacht – vermaakten zich prima in de ballenbak en speeltuin. “Daar hebben we enorm van genoten”, liet de bruid weten. “Dat begrijp ik. Wat een rijkdom!”, vond Rob Welten.

Veel veranderd

Met de burgemeester deelde Hendrik herinneringen aan de vroegere boterfabriek (nu het wijkje De Biester) waar hij werkte. “Dat is zijn stokpaardje”, glimlachte zijn vrouw fijntjes. Hij maakte de tijd mee dat de melkbussen werden vervangen door melktanks. En dat de melkventer uit het straatbeeld verdween toen in de koeling van de supermarkt de pakken melk verschenen. “Er is heel wat veranderd in die vijfenzestig jaar”, aldus de bruidegom. De liefde tussen Hendrik en Bertha is echter altijd gebleven. Ze steunden elkaar door dik en dun, met waardering en zorgzaamheid van beide kanten. Zo hielden ze het samen 65 jaar vol.

Bruidspaar Nijkamp

Meer nieuws

 • Vitaliteitsbeurs

  19-2-2020

  Vitaliteitsbeurs op zondag 8 maart in sporthal De Bouwmeester....

 • Loden leidingen

  19-2-2020

  Informatie over wat te doen met loden waterleidingen in uw woning....

 • Bericht belastingkantoor

  18-2-2020

  Appartementseigenaren in Haaksbergen géén te hoge WOZ-beschikking....

Nieuws overzicht