Wonen in Hassinkbrink

Gepubliceerd: 9-1-2020

Bij de entree van Haaksbergen vanuit de richting Hengelo kún je kantorencomplex Hassinkborgh niet over het hoofd zien. Achter dat kantoorpand en vlakbij basisschool Los Hoes ligt een grasveld waarop de komende jaren woningen gebouwd worden. Tien stuks is het plan. Daarvoor moet de gemeente het bestemmingsplan aanpassen en een vergunning verlenen. Het college geeft daaraan graag haar medewerking, de gemeenteraad vergadert er eind januari over.

Het terrein was oorspronkelijk bedoeld voor kantoren. Daarvoor was de afgelopen jaren echter geen belangstelling. Daarom zijn er voorbereidingen getroffen om op het grasveld woningen te kunnen bouwen. Vazet Creatie BV gaat er tien levensloopbestendige rijwoningen realiseren, met een slaapkamer en douche op de begane grond. Ook worden de huizen duurzaam door bijvoorbeeld goede isolatie, een warmtepomp en zonnepanelen. De woningen hebben allemaal een tuin grenzend aan de al bestaande wadi. Dichtbij de woningen worden parkeerplaatsen aangelegd.

Afronding

Burgemeester en wethouders zijn te spreken over het plan van projectontwikkelaar Vazet. Wethouder Jan-Herman Scholten: “Het terrein heeft lange tijd braak gelegen en dat is zonde. Het is niet af, het ziet er niet mooi uit én gemeentelijke grond die braak blijft liggen levert niets op. Daarom ben ik blij met woningbouw op deze plek. Ook deze kant van de wijk Hassinkbrink komt daarmee tot een afronding. Dit gebied met de kantorenlocatie en de school gaat nu veel meer deel uitmaken van de bestaande wijk. Met mooie, duurzame, levensloopbestendige woningen.” De projectontwikkelaar informeert komende week de buurt nader tijdens een inloopbijeenkomst.

Nieuwbouw

Meer nieuws

 • Hitte in Haaksbergen

  10-8-2020

  Tips tegen hitte, smoginfo , waarschuwing voor blauwalg en zuinig met drinkwater!...

 • Natuurbrandrisico

  7-8-2020

  In verband met de droogte in de natuur verhoogd risico voor een natuurbrand....

 • Corona

  7-8-2020

  Persconferentie premier Rutte: grip op coronavirus met lokale maatregelen....

Nieuws overzicht