Afvalinzameling

Gepubliceerd: 11-2-2021

De inzameling van verpakkingen- en restafval wordt vanaf maandag 15 februari weer opgestart volgens de afvalkalender. Volgende week (15 t/m 19 februari) komt Twente Milieu gewoon op de geplande dag de verpakkingen- of restafvalcontainer aan huis legen. Gft-afval wordt volgende week nog niet opgehaald.

Afgelopen week was Twente Milieu niet in staat afval aan huis op te halen. Aanvankelijk werd gedacht aan een extra inhaaldag. Dit gaat niet door. Op maandag 15 februari wordt namelijk het ophalen van verpakkingen- en restafval weer hervat. Is uw verpakkingencontainer vol? Breng het verpakkingsafval dan naar een verzamelcontainer in de buurt. Deze verzamelcontainers staan veelal bij supermarkten.

Geen gft-afval

Komende week wordt het gft-afval nog niet opgehaald. Dat wordt de eerstvolgende verzamelronde gedaan. Deze keuze is gemaakt om voldoende medewerkers en voertuigen vrij te hebben voor de inzameling van rest- en verpakkingenafval. Voor het ophalen van het afval is extra menskracht nodig om te controleren of de zware vuilniswagens de straat in kunnen rijden en containers goed neer te zetten. Het aanbod van gft-afval is in de winter vaak bovendien minder en zal nu vaak vastgevroren zitten in de container. 

U kunt de medewerkers van Twente Milieu helpen om goed en veilig hun werk te doen! Kijk voor de tips op www.twentemilieu.nl/winterweer

Vuilniswagen

Meer nieuws

 • Werfheegde

  4-3-2021

  Verbeteringen aan de Werfheegde en Pastoor Wienholtsstraat....

 • Gezond leven

  4-3-2021

  Wat is gezondheid? En hoe blijf je gezond in tijden van corona?...

 • Vervroegd stemmen

  3-3-2021

  Vervroegd stemmen bij de Tweede Kamerverkiezing 2021....

Nieuws overzicht