Omgevingsvergunning

Snel en online een vergunning aanvragen of melding doen voor bijvoorbeeld een dakkapel via 'het omgevingsloket online'.

Aanvragen

Verzoek tot beoordeling vooroverlegplan indienen

U kunt er voor kiezen om voorafgaand aan het indienen van een officiële vergunningsaanvraag eerst een vooroverleg op te starten. Hiervoor kunt u gebruiken maken van het volgende formulier:

Op het formulier kunt u aangeven wat u getoetst of beoordeelt wilt zien. In de meeste gevallen zal dat gaan om de (globale) bestemmingsplan- en welstandstoets. Deze toetsen komen ook bij de behandeling van de officiële vergunningsaanvraag aan de orde. U kunt dit dus ook afzonderlijk laten toetsen. U kunt het voorlegplan ook indienen om, als u daar zelf niet uitkomt, door de gemeente te laten beoordelen of u voor het door u geplande bouwwerk wel een vergunning nodig hebt. Als u op een andere wijze een plan getoetst wilt zien dan kunt u dat ook aangeven.

In de bijlage bij het formulier treft u verdere informatie aan over de stukken die moeten worden ingediend en de leges die hier aan zijn verbonden. Ten aanzien van de leges is het belangrijk om te weten dat deze worden verrekend met de leges die worden geheven voor het in behandeling nemen van de latere officiële vergunningaanvraag. Als de latere vergunningaanvraag niet wordt ingediend of uit de toets blijkt dat er sprake is van vergunningsvrije bouwwerkzaamheden kunnen er uiteraard geen leges worden verrekend en vindt er ook geen teruggaaf plaats.

Wet kwaliteitsborging

Per 1 januari 2024 is de Wet kwaliteitsborging voor het bouwen (Wkb) van kracht. 
Lees hierover meer: Wat is de Wet kwaliteitsborging voor het bouwen (Wkb)?

Logo omgevingsloket

Contactgegevens

Blankenburgerstraat 28,
7481 EB Haaksbergen
Telefoon: (053) 573 45 67
gemeente@haaksbergen.nl