Plan Industrie-West

Gepubliceerd: 13-7-2017

Bij elkaar vier avonden hebben omwonenden en ondernemers de afgelopen weken besteed aan bedrijventerrein Industrie-West. De hamvraag was telkens ‘wat kan er beter en waarmee moet de gemeente rekening houden bij het ontwerp van het nieuwe bestemmingsplan’? De gemeente gaat samen met de klankbordgroep een voorlopig plan maken.

Terwijl de gemeente met het bestemmingsplan aan de slag gaat weten ook de omwonenden en ondernemers elkaar te vinden. “Bewoners van De Boorne, om een voorbeeld te noemen, hebben contact gezocht met ondernemers. Onder meer over de felle verlichting op bedrijfsgrond en over nachtelijke geluidshinder”, illustreert wethouder Ellen Prent. “Ik vind het heel fijn om te horen dat bewoners en bedrijven elkaar opzoeken. Als je elkaar weet te vinden en elkaar begrijpt, dan kom je sneller tot oplossingen.”

Klankbordgroep

De klankbordgroep, met daarin drie ondernemers en vijf omwonenden, kwam deze week voor het eerst bij elkaar. Bij het schrijven van dit artikel moest het overleg nog plaatsvinden. Op een later moment volgt in GemeenteNieuws meer informatie over wat de klankbordgroep precies gaat doen en op welke wijze de groep te benaderen is voor ondernemers of omwonenden. Bij het ontwerpen van het bestemmingsplan (in de beginfase heet dat nog een voorontwerp) maken de gemeente en de klankbordgroep gebruik van wat ze hebben meegenomen uit de afgelopen weken gevoerde gesprekken.

Inloopavond over voorontwerp

“We hebben in korte tijd heel zinvolle informatie verzameld”, vertelt Ellen Prent. “Ik wil dan ook iedereen bedanken die een of meerdere avonden heeft meegedacht. Dat geldt ook voor degenen die de vragenlijst op onze site hebben ingevuld. Later in het jaar komen we terug met een voorontwerp.” In het najaar organiseert de gemeente een inloopavond, waarbij het voorontwerp gepresenteerd wordt. Het is ook dan altijd nog mogelijk om te reageren. Op www.haaksbergen.nl is in de rubriek ‘uitgelicht’ meer informatie te vinden over de totstandkoming van het plan.


Ook de bijeenkomst op donderdag 6 juli, voor omwonenden en ondernemers, was druk bezocht.

Bijeenkomst Industrie-West

Meer nieuws

 • Nieuw meldsysteem

  19-4-2018

  Gemeente heeft nieuw systeem voor meldingen over de openbare ruimte...

 • Bereikbaarheid

  19-4-2018

  Gemeente is vrijdag 20 april tussen 13.00-15.00 beperkt telefonisch bereikbaar...

 • Bijeenkomst onderwijs

  19-4-2018

  11 april was er een bijeenkomst voor het onderwijs...

Nieuws overzicht