Afvalinzameling

Gepubliceerd: 18-1-2018

Begin januari ging afvalinzamelaar Leemans voor het eerst op pad om plastic, metalen verpakkingen en drankenkartons (PMD) in te zamelen. Overal in Haaksbergen stonden de containers met de oranje klep aan de straten geparkeerd, klaar voor lediging. Veel inwoners waren zo te zien bereid om op deze nieuwe manier hun afval te scheiden. Tegelijkertijd waren er ook vragen. Vooral over de ophaaldag van het afval.

Voor niet iedereen was of is duidelijk wanneer de PMD-container wordt geleegd. Sinds enkele weken is op de site van de gemeente de Afvalkalender 2018 te vinden. Maar deze kalender blijkt lang niet voor iedereen even helder. Bovendien hebben er in de afgelopen weken enkele onvolkomenheden in gestaan. Onze excuses daarvoor. Inmiddels is de afvalkalender gecorrigeerd. De juiste versie staat op de site van de gemeente.

Wat verandert er en wat niet?

Het PMD-afval wordt eens per twee weken opgehaald en het restafval nu eens per vier weken. Voor het groenafval verandert er niets. Dat blijft in de winterperiode eens per twee weken. Op www.haaksbergen.nl/afvalkalender is de meest actuele informatie te vinden over het inzamelen van afval. Op kaart C op de Afvalkalender is te zien op welke dag het PMD wordt opgehaald. In de tabel hieronder hebben we dit grofweg nog eens geschetst.

 

Dag waarop PMD wordt opgehaald

Wijk/gebied

Maandag in de even weken

Hassinkbrink

Maandag in de oneven weken

Centrum

Dinsdag in de even weken

De Pas

Dinsdag in de oneven weken

Buitengebied ten oosten van Haaksbergen

Woensdag in de even weken

Buitengebied ten zuiden van Haaksbergen

Woensdag in de oneven weken

Buitengebied ten westen van Haaksbergen en deel Wolferink (tussen Holthuizerstraat en Richterstraat)

Donderdag in de even weken

Wolferink en Wolferink-Zienesch

Donderdag in de oneven weken

Buitengebied ten noorden van Haaksbergen

Vrijdag in de even weken

Centrum Zuid-West

Vrijdag in de oneven weken

De Veldmaat

Afhandeling van vragen van inwoners

Veel inwoners hebben de gemeente afgelopen weken per mail benaderd met vragen. Hoewel we het graag zouden willen, kunnen we deze vragen niet allemaal op korte termijn beantwoorden. We streven ernaar om vóór 15 februari het grootste deel van de vragen te beantwoorden. In GemeenteNieuws publiceren we nu en de komende weken veelgestelde vragen met de antwoorden daarbij.


Veelgestelde vragen

Zijn de verzamelcontainers voor luiers en incontinentiemateriaal er al?
Ja. Luiers en incontinentiemateriaal kunnen nu naar vier verzamelcontainers gebracht worden: naar het afvalbrengpunt van Langezaal (aan de Industriestraat in Haaksbergen), naar de voormalige gemeentewerf (Elektrostraat in Haaksbergen), De Trefkoel (Ekkersweg in Buurse) en kinderdagverblijf De Speelboerderij (Ellenbroekweg in Sint Isidorushoeve).

Wat moet ik als ik niet in staat ben incontinentiemateriaal weg te brengen?
Mensen die niet in staat zijn om hun materiaal weg te brengen (bijvoorbeeld vanwege een beperking) én waarbij de grijze afvalcontainer niet toereikend is, kunnen contact opnemen met de gemeente voor een oplossing op maat. Dat kan via afval@haaksbergen.nl of door te bellen naar (053) 573 45 67. Inwoners kunnen hun luiers en incontinentiemateriaal overigens ook nog altijd kwijt in de grijze container.

Heeft u verder nog vragen? Op onze website hebben we nog meer veelgestelde vragen onder elkaar gezet.

Afval scheiden

Meer nieuws

 • Nieuwe burgemeester

  20-2-2019

  Rob Welten voorgedragen als nieuwe burgemeester van Haaksbergen....

 • Vertrek wethouder

  20-2-2019

  Wethouder Arja ten Thije heeft vandaag haar vertrek aangekondigd....

 • Warmetruiendag 2019

  18-2-2019

  Op vrijdag 15 februari was het in heel Nederland Warmetruiendag....

Nieuws overzicht