Boerinnenavond

Gepubliceerd: 2-9-2019

Haaksbergse boerinnen zijn van harte welkom bij de Boerinnenavond van de ErvenCoaches. Op donderdagavond 12 september kunnen de vrouwen luisteren naar diverse spreeksters in De Pol in Buurse. Sinds kort biedt de gemeente Haaksbergen boeren en burgers in het buitengebied hulp aan van ErvenCoaches. Zij zijn sparringpartner en wegwijzer op ruimtelijk, milieutechnisch en sociaal vlak. De boerinnenavond is één van de eerste initiatieven van de ErvenCoaches.

De ErvenCoaches zijn onafhankelijke gesprekspartners, die hulp bieden op meerdere terreinen. Ze kunnen meedenken over bijvoorbeeld nieuwe functies van bestaande gebouwen en het voorkomen van verpaupering of over toekomstige ontwikkelingen van een agrarisch bedrijf en de financiële gevolgen daarvan. Maar ze kunnen mensen ook op weg helpen bij sociaal-maatschappelijke problematiek, zoals eenzaamheid. Samen met erfeigenaren  helpen ze om ideeën op papier te zetten en te ondersteunen met de uitvoering daarvan. De gemeente Haaksbergen ondersteunt de ErvenCoaches, omdat de gemeente het belangrijk vindt dat het buitengebied vitaal en leefbaar blijft.

Boerinnenavond

Behalve gesprekken aan de keukentafel organiseren de ErvenCoaches ook bijeenkomsten. De eerste in Haaksbergen is op donderdag 12 september. Deze avond stellen de ErvenCoaches (Tom Jannink, Neeltje Bleumink en Gerrit Meutstege) zich nader voor. Ze vertellen wat ze kunnen betekenen. Andere spreeksters zijn de Haaksbergse boerinnen Heleen Lansink, Yolanda Del Prado, Gonnie Hummelink en Susanne Bouwhuis. Vooraf aanmelden is gewenst. Voor meer informatie: klik op de afbeelding hieronder.

Ervencoach: Boerinnen uitgenodigd!

Buitengebied

Meer nieuws

 • Vitaliteitsbeurs

  19-2-2020

  Vitaliteitsbeurs op zondag 8 maart in sporthal De Bouwmeester....

 • Loden leidingen

  19-2-2020

  Informatie over wat te doen met loden waterleidingen in uw woning....

 • Bericht belastingkantoor

  18-2-2020

  Appartementseigenaren in Haaksbergen géén te hoge WOZ-beschikking....

Nieuws overzicht