Briefstemmen

Gepubliceerd: 24-2-2021

Op woensdag 17 maart is de Tweede Kamerverkiezing. Ook in deze coronatijd zorgen we ervoor dat iedereen kan stemmen. Want elke stem telt. Daarom zijn er dit jaar extra mogelijkheden om te stemmen. Als u 70 jaar of ouder bent dan kunt u bij deze Tweede Kamerverkiezing ook per brief stemmen. Alle informatie die u nodig heeft voor het briefstemmen, ontvangt u thuis.

Uiterlijk 3 maart ontvangt u een speciale stempas. Dit wordt de stempluspas genoemd. Met deze stempluspas kunt u zelf stemmen op het stembureau, iemand machtigen om uw stem uit te brengen óf per brief stemmen. Daarna ontvangt u op uiterlijk 11 maart een tweede envelop met documenten die u nodig hebt als u per brief wil stemmen. Hier zit ook een duidelijke uitleg bij.

Versturen of afgeven

Stemt u per brief, dan kunt u kiezen of u uw stem per post verstuurd of afgeeft bij het afgiftepunt. Als u uw stem per post wil versturen, doet u de retourenvelop in een brievenbus van PostNL. Doe uw briefstem uiterlijk vrijdag 12 maart om 17.00 uur op de post. U kunt uw briefstem ook afgeven bij het afgiftepunt in het gemeentehuis. Dit kan vanaf woensdag 10 maart tot en met dinsdag 16 maart van 9.00 tot 17.00 uur (niet op zaterdag en zondag). Op woensdag 17 maart is het afgiftepunt open van 7.30 tot 21.00 uur.

Meer informatie

Meer informatie en een handig filmpje met een uitleg over briefstemmen vindt u op de website van Elke Stem Telt of www.haaksbergen.nl/verkiezingen. Voor vragen mag u ook contact opnemen met de gemeente via (053) 573 45 67 of stuur een mail naar gemeente@haaksbergen.nl.

Elke stem telt

Meer nieuws

 • Asielzoekers

  21-7-2022

  Eerste asielzoekers voor crisisnoodopvang in Haaksbergen....

 • Goan app

  21-7-2022

  Reizen met de Regiotaxi? Het boeken en reizen wordt nu nog makkelijker....

 • Marktplan

  21-7-2022

  Bewoners en ondernemers van omliggende straten rond het Marktplan praten mee....

Nieuws overzicht