Briljanten bruidspaar

Gepubliceerd: 13-6-2019

Op 12 juni 1954 gaven Bernhard Lohuis (91) en Gerda Vruwink (89) elkaar het jawoord. Op hun trouwdag bezocht burgemeester Rob Welten het briljanten bruidspaar in de Jordaanshoeve. Een monumentale boerderij waar ze al 65 jaar lief en leed delen. En waar ze samen heel wat boerenwerk hebben verzet.

Bernhard en Gerda Lohuis zitten in een gemakkelijke stoel. Omringd door bloemen, kaarten en niet te vergeten hun kinderen. Alle drie - Frits, Gerrit en Johan - zijn ze geboren op de Jordaanshoeve. De familie is uitgebreid met vijf kleinkinderen. “Vijfenzestig jaar, dat is een hele tijd. Wie van u heeft nou het hardst z’n best gedaan?”, grapt Welten. “Wi-‘j hebt mekaar aan de proat ehoald’n”, aldus de bruid.

Na jarenlang van pachten hebben Bernhard en Gerda Lohuis in 1985 de Jordaanshoeve gekocht. “Daar hebben we toen wel een paar nachten wakker van gelegen”, bekent de bruidegom. Zoon Gerrit heeft de melkveehouderij voortgezet. Zo kregen zijn ouders tijd voor vakantie. “We hebben veel gekampeerd. Eerst met de caravan en later met de camper. Naar Duitsland, Oostenrijk, Zwitserland. Ook fietsen op de Veluwe en in Drenthe deden we graag.” Werken en reizen, dat gaat niet meer. “Nu hebben we alle dagen zondag…”

Briljanten bruidspaar

Meer nieuws

 • Rollatorrace

  21-6-2019

  Rollators sieren atletiekbaan van AVH en rijden om het hardst....

 • Rookvrij

  20-6-2019

  Kinderboerderij op park Groot Scholtenhagen voortaan rookvrij....

 • Harde keuzes

  19-6-2019

  Financieel zwaar weer op komst bij de gemeente: harde keuzes zijn nodig....

Nieuws overzicht