Burgemeestersontbijt

Gepubliceerd: 5-11-2019

Een half miljoen kinderen deden mee aan de zeventiende editie van het Nationaal Schoolontbijt. Bij burgemeester Rob Welten en wethouder Antoon Peppelman zaten leerlingen van de Bonifatiusschool aan tafel. Ze hadden zelf een lekker én gezond ontbijtpakket meegebracht. In ruil daarvoor deed Welten – net als 250 collega-burgemeesters - een donatie aan het goede doel van 2019: Het Vergeten Kind.

Met een lege maag naar school, da’s geen goede start van de dag. Maar tijdens het Nationaal Schoolontbijt mag het voor één keer. Want dan eten de kinderen gezellig samen op school. De Bonifatiusschool was dit jaar uitgenodigd voor het burgemeestersontbijt. Vanuit de Veldmaat wandelden de zestien leerlingen, twee uit elke groep, naar het gemeentehuis. “Zijn jullie lopend? Wat goed man!”, prees Rob Welten de kids. Samen met Antoon Peppelman verwelkomde hij de kwebbelende meute bij de ingang van de trouwzaal. Daar waren de tafels gedekt voor een gezellig en gezond ontbijtfeestje.

Nieuwe schoenen

De burgemeester van je dorp spreek je niet dagelijks. Dé kans dus deze ochtend om vragen te stellen. Welten verklapte dat hij als jochie politieman wilde worden, vervolgens toch liever brandweerman en pas veel later burgemeester. “En daarna wil ik héél oud worden.” Ook de leerlingen deelden hun toekomstdromen. Ze wilden tuinman worden, paardrijlerares, of ze waren voorlopig gewoon super trots op hun nieuwe schoenen… Nog een vraag: “Wat doe jij allemaal?” Rob Welten: “Het liefst dingen die de mensen uit Haaksbergen leuk vinden. Maar deze week vergaderen we over de begroting. Dat is de portemonnee van de gemeente. We moeten stevige beslissingen nemen. Niet leuk, maar het móet gebeuren. Zo, en nu gaan we eerst lekker eten.”

Voetbal

Als een ware huisvader schonk Rob Welten voor de kinderen een glaasje melk in. En haalde de vruchtenhagel op bij de andere ontbijttafel. Daar vermaakte Antoon Peppelman zich opperbest met de schooljeugd. Gespreksthema was onder meer sport. “Bewegen is hartstikke gezond. Kies een sport die je écht leuk vindt”, adviseerde Peppelman. “En blijf dat dan doen tot je heel oud bent. Dan blijf je langer fit.” In de Veldmaat wordt gesport. Zwemmen, paardrijden, judo. En voetbal natuurlijk. “Zeker bij HSC?”, grapte Welten. “Nee, Bon Boys!”, klonk het ferm. “Lieve kinderen, nu moet ik toch écht aan het werk”, excuseerde de burgemeester zich na drie kwartier. “Leuk dat jullie er waren! En goed luisteren naar de juf en de meester. Dat deed ik vroeger ook.” Vol gezonde (ontbijt)energie vertrokken de kids en juffen weer richting Veldmaat. Mét een cheque van 50 euro voor Het Vergeten Kind.

ontbijt

Meer nieuws

 • 100 jaar!

  13-7-2020

  Jan-Herman Scholten feliciteert 100-jarige mevrouw te Lintelo-Horck....

 • Diamanten bruidspaar

  13-7-2020

  Bloemen en gelukwensen voor diamanten echtpaar Henk en Riky Eijsink....

 • Bedrijfsvoeringstaken

  8-7-2020

  Haaksbergen en Hengelo praten verder over samenwerking....

Nieuws overzicht