Club van 12

Gepubliceerd: 26-2-2019

Tijdens de nieuwjaarsreceptie sloegen gemeente, HOV en IKT de handen ineen. Ze riepen de zogeheten Club van 12 in het leven. Zes bezoekers, geselecteerd via een loterij tijdens de nieuwjaarsreceptie, en zes vertegenwoordigers van de drie partijen zouden samen kennis maken met veelzijdig, ondernemend en gastvrij Haaksbergen. Vorige week was het zover en ging het gezelschap op pad.

Het begon met een ontbijt van Bakker Bart in de kamer van burgemeester Gerrit Jan Kok. “Er gaat heel veel goed in Haaksbergen”, benadrukte Kok. “We mogen dat best wat meer uitdragen en er trots op zijn hoeveel onze mooie gemeente te bieden heeft. Al die ondernemers, verenigingen en inwoners die telkens weer de schouders eronder zetten om met elkaar mooie dingen te doen voor Haaksbergen. Daar zijn we goed in. Dát verhaal moeten we meer vertellen.”

Nieuwe N18

Met dat verhaal werd vorige week door de Club van 12 een eerste aanzet gemaakt. Na het smakelijke ontbijt door Dennis Klein Poelhuis van Bakker Bart, vertelde beleidsmedewerker Peter Hoomoedt van de gemeente alle ins en outs van de nieuwe N18, zoals over de totstandkoming ervan. Vervolgens vertelde Esther Ardon van de Noaberpoort enthousiast als altijd over wat er allemaal in de Noaberpoort gebeurt.

Brandweerkazerne

De nieuwe brandweerkazerne was het volgende tussenstation, waar een rondleiding op het programma stond. Even later stond het gezelschap alweer in het supermoderne interieur van Fysiocentrum Sengers om te luisteren naar de ontwikkelingen op dat terrein. Een welverdiende en heerlijke lunch was er bij Restaurant De Kornuiten, waar Niek Leussink van Jumbo bevlogen vertelde over het concept en succes van Jumbo en de Event Supermarkt.

Bijzondere bedrijven

De bus stopte vervolgens aan de Metaalstraat, voor een bezoek aan metaalbewerkingsbedrijf SW Techniek en Safretti Sfeerhaarden. Bij RP3 Rowing maakten de bezoekers kennis met het summum op het gebied van roeimachines. “Drie bijzondere bedrijven die tot ver over de landsgrenzen zakendoen. Zo zie je maar dat er in Haaksbergen meer bijzonders gebeurt dan je in eerste instantie denkt”, liet een bezoeker onder de indruk optekenen.

Moois in huis

De dag werd afgesloten met een rondleiding bij camping en groepsaccommodatie De Pol in Buurse met een barbecue verzorgd door Slagerij Broekhuis. En zo kwam er een eind aan een enerverende dag, vol ontmoetingen. Wethouder Werner Leuker van partnergemeente Ahaus verwoordde het treffend: “Ik vind het een geweldig idee inwoners te laten zien wat hun eigen Haaksbergen allemaal voor moois in huis heeft.”

Club van 12

Meer nieuws

 • Europese verkiezingen

  23-5-2019

  Op 23 mei was het opkomstpercentage in Haaksbergen 43,82%....

 • Diamanten bruidspaar

  23-5-2019

  Zestig jaar getrouwd: felicitaties voor Bernard en Marie Diepenmaat....

 • Verkeersexamen

  23-5-2019

  Zevende praktisch verkeersexamen: Alle leerlingen geslaagd!...

Nieuws overzicht