CoronaMelder

Gepubliceerd: 27-8-2020

Het coronavirus is er nog steeds, ook in Overijssel. Om de kans op verspreiding te beperken, is vorige week de praktijktest van CoronaMelder gestart. Als Overijsselaar kunt u meedoen aan de praktijktest. Ga naar de appstore op uw telefoon, download de CoronaMelder app en help te testen hoe CoronaMelder werkt.

Inwoners en bezoekers van Overijssel kunnen eenvoudig meedoen aan de praktijktest van CoronaMelder. Dit doet u zo:

 • Download de app. Als u een Android-telefoon hebt, vindt u de app in Google Play Store. Mensen met een iPhone kunnen de app in de App Store downloaden.
 • Installeer de app. Op de schermen staat hoe dit moet. Belangrijk is dat u toestemming geeft voor het veilig uitwisselen van unieke anonieme nummers en het sturen van een melding als u besmettingsgevaar hebt gelopen.
 • Ook is het belangrijk dat u bluetooth aanzet én aan laat staan. Alleen dan kan de app meten of u bij andere appgebruikers in de buurt bent.
 • Bent u minstens 15 minuten dicht bij iemand geweest die later corona blijkt te hebben? En heeft deze persoon de CoronaMelder app? Dan krijgt u als deze persoon zijn codes met de GGD deelt een melding met het advies thuis te blijven en u 7 dagen na het contact te laten testen op corona. Ook als u geen klachten hebt.
 • Krijgt u geen melding? Dan hoeft u niets te doen. Als CoronaMelder landelijk ingevoerd wordt, kunt u deze app blijven gebruiken. U kunt de app gewoon op uw telefoon laten staan.

Als u het installeren van de app lastig vindt, vraag dan een familielid of bekende dit te doen. Dit duurt hooguit enkele minuten. Of neem contact op met de helpdesk via 0800 1280. Daar kunt u ook terecht met technische vragen over de app.

Waarom meedoen?

Alleen als nieuwe besmettingen met het coronavirus snel worden ontdekt, kunnen we elkaar beschermen. De app helpt hierbij. Tijdens de praktijktest wordt gekeken hoe CoronaMelder werkt in aanvulling op het reguliere bron- en contactonderzoek van de GGD. Ook wordt onderzocht of het werkproces van de GGD’en goed aansluit bij de app. Meer weten? Kijk op www.coronamelder.nl

CoronaMelder

Meer nieuws

 • Teugels aangehaald

  25-9-2020

  Coronacijfers omhoog, teugels worden aangehaald in Haaksbergen....

 • Stepelerveld

  24-9-2020

  Input voor schetsontwerp duurzaam bedrijventerrein Stepelerveld....

 • Twentse Klimaatpraat

  23-9-2020

  Doe mee met de Twentse Klimaatpraat Online op woensdag 7 oktober....

Nieuws overzicht