Diamanten bruidspaar

Gepubliceerd: 24-4-2019

Niet te missen aan de Munsterdijk in Buurse. Een gigantische ereboog van dennengroen en papieren roosjes verraadt waar Gerrit en Bertha Grootenhuis-Averink wonen. Op 22 april vierden zij hun 60-jarig huwelijksfeest. De dag erop ging de kersverse burgemeester Rob Welten op bezoek bij ‘zijn’ eerste diamanten paar in Haaksbergen. Op de fiets.

“Die boog hebben de noabers gemaakt. Ja, hij is erg groot. Dat moest wel, want anders past de tankwagen die de melk komt halen er niet onderdoor”, legt de bruidegom uit. Vier generaties terug was er al een boerenbedrijf op erve Groot Rot, iets verderop aan de Haaksbergerstraat. Ook Gerrit en Bertha begonnen hun gezamenlijke leven op die plek. In de jaren zeventig bouwden ze een nieuw bedrijf met woning aan de Munsterdijk. Drie kinderen kregen ze samen: Lydia, Henk Jan en Dianne. “We hebben vijf kleinkinderen én vijf achterkleinkinderen”, meldde de bruid met gepaste trots. “Dat is echte rijkdom!”, vindt ook Welten.

Heel wat veranderd

Rob Welten was benieuwd naar de belangrijkste veranderingen binnen het boerenbedrijf in de afgelopen zestig jaar. “Er is héél wat veranderd! Vroeger deed je alles met paard en wagen. Rond mijn zestiende kwam er een klein trekkertje. De mechanisatie is daarna snel gegaan. Ook de omschakeling van de grupstal naar de ligboxenstal was een grote verandering”, aldus Gerrit Grootenhuis. “En wanneer bent u gestopt”, informeert de burgemeester. De drie kinderen Grootenhuis beginnen veelbetekenend te lachen. Want ondanks de 81 jaar die beide ouders tellen, is er geen haar op hun hoofd dat aan stoppen denkt. Zoon Henk Jan runt de melkveehouderij. “Maar met het lichtere werk bij het jongvee, zoals het voeren van de kalveren, helpen wij nog steeds”, laat Bertha weten, terwijl haar man instemmend knikt: “Een beetje beweging kan geen kwaad.”

Gezelligheid

De tijden dat ze naar Oostenrijk reden voor een mooie vakantie in de bergen zijn voorbij. Genieten doet het vitale stel nu van de uitjes met Seniorenvereniging Buurse. “Iedereen hier kent elkaar. Waar we naar toe gaan of wat we doen is niet eens zo belangrijk. Het gaat vooral om gezelschap en gezelligheid.”

Bruidspaar Grootenhuis

Meer nieuws

 • Afvalinzameling

  27-5-2020

  Sinds mei wordt het gft-afval binnen de bebouwde kom weer wekelijks opgehaald....

 • Gemeentesecretaris

  26-5-2020

  Rob Toet is de nieuwe gemeentesecretaris van de gemeente Haaksbergen....

 • Financieel herstelplan

  20-5-2020

  Ambtelijke toets financieel herstelplan gunstig. Reageren nog mogelijk....

Nieuws overzicht