Energiecoöperatie

Gepubliceerd: 23-7-2019

Op 24 januari 2019 heeft de gemeente een eerste informatieavond gehouden over de mogelijke oprichting van een energiecoöperatie. Vervolgens meldden zich inwoners aan om lid te worden van een werkgroep om de coöperatie van de grond te helpen. Inmiddels kan de energiecoöperatie bijna van start. Bestuursleden zijn er ook al, maar er zijn er nog enkele extra nodig! In een energiecoöperatie helpen particulieren elkaar bij het opwekken, inkopen of besparen van energie. Wie wil zich daarvoor inzitten?

De afgelopen maanden heeft een werkgroep het nodige werk verricht. Zo heeft de coöperatie al statuten en een huishoudelijk regelement. De leden uit de werkgroep waren wegbereiders en maken straks plaats voor een bestuur. Voor dat bestuur hebben zich spontaan al mensen gemeld. Maar er is nog ruimte voor meer bestuursleden, vooral voor vertegenwoordigers uit Buurse en Sint Isidorushoeve. De gemeente en de werkgroepleden willen graag een goede vertegenwoordiging voor heel Haaksbergen. Naar verwachting is de start en lancering van de energiecoöperatie op donderdag 17 oktober.

Interesse?

Mocht u interesse hebben in een functie als bestuurslid of wilt u meer informatie dan kunt u voor 1 september een mail sturen naar Johnny Janssen of Harm Rexwinkel van de gemeente Haaksbergen. Zij zijn bereikbaar via ja.janssen@haaksbergen.nl en hh.rexwinkel@haaksbergen.nl. Bellen kan ook, via (053) 57 34 567.    

Zonnevelden

Meer nieuws

 • Horeca open met regels

  29-5-2020

  Vanaf 1 juni cafés, restaurants en terrassen weer open, wél regels!...

 • Scholen gaan weer open

  29-5-2020

  Informatie over verschillende onderwijssoorten en leerlingenvervoer....

 • Openingstijden

  29-5-2020

  Op tweede pinksterdag (maandag 1 juni) is het gemeentehuis gesloten....

Nieuws overzicht