Erfcoach raadplegen

Gepubliceerd: 25-5-2022

Het landelijk gebied is in beweging. Veel agrariërs staan voor een keuze. Stoppen, uitbreiden, moderniseren, op dezelfde voet verder of misschien toch de schuur een andere functie geven? Maar ook bewoners van het buitengebied die géén agrariër zijn hebben soms vragen. Bijvoorbeeld over asbestdaken op schuren, de consequenties van dichtbijgelegen natuurgebied of over nieuwe wetten en financiële regelingen. Zij kunnen ook de komende tijd nog de hulp inschakelen van zogeheten ErfCoaches.

De ErfCoaches zijn onafhankelijke adviseurs, die hulp bieden op meerdere terreinen. Ze kunnen meedenken over bijvoorbeeld nieuwe functies van bestaande gebouwen en het voorkomen van verpaupering. Maar ook over toekomstige ontwikkelingen van een agrarisch bedrijf of bedrijfsbeëindiging en de financiële gevolgen daarvan. Ook kunnen ze mensen op weg helpen bij sociaal-maatschappelijke problematiek, zoals eenzaamheid.

Plan van aanpak

De ErfCoaches zijn kortom sparringpartner en wegwijzers op ruimtelijk en sociaal vlak. Samen met bewoners stellen zij een plan van aanpak op en helpen ze met de uitvoering daarvan. Dankzij de inzet van ErfCoaches hebben al veel erfeigenaren stappen gezet die ze anders misschien nooit voor mogelijk hadden gehouden en die perspectief bieden voor een mooie toekomst. De provincie Overijssel heeft dan ook besloten dat erfeigenaren uit Haaksbergen de hulp van de ErfCoaches voorlopig in kunnen blijven schakelen. 

Onafhankelijk en vertrouwelijk

Een van de ErfCoaches is Tom Jannink. Hij krijgt veel positieve reacties op de gesprekken met mensen. “Mensen vertellen vaak dat een gesprek met ons de waardevolle eerste aanzet is geweest voor verandering op het erf”, vertelt Tom. Zijn collega Marloes Nijland vertelt dat de gesprekken met de ErfCoaches gratis, vrijblijvend en vertrouwelijk zijn. “Bovendien zijn we onafhankelijk”, vult Marloes aan. “We zetten samen met de erfeigenaren alle wensen en mogelijkheden op een rij. Vervolgens bekijken we dan wat er nodig is om verder te komen.”

Meer weten of graag in gesprek?

Kijk dan voor meer informatie op www.erfcoach.com of bel met Tom Jannink 06  - 10 41 94 91.

ErfCoaches

Meer nieuws

 • Fietsroute water

  19-4-2024

  Ontdek de mooiste Haaksbergse waterwerken op de fiets....

 • Adoptie oorlogsgraven

  24-4-2024

  Haaksbergse basisscholen adopteren de graven van geallieerde militairen....

 • Stolpersteine poetsen

  24-4-2024

  Dankzij de Bonifatiusschool glimmen de Stopersteine in Haaksbergen weer....

Nieuws overzicht