Herdenking terugkijken

Gepubliceerd: 6-5-2021

Op 4 mei herdenken we in Nederland de slachtoffers van de Tweede Wereldoorlog en de slachtoffers van andere oorlogen en vredesmissies. Vanwege de coronamaatregelen kon dat afgelopen dinsdag niet door bij elkaar te komen. Het moest op afstand en online. Dankzij de geweldige ploeg van RTV Sternet kunt u nu tóch de herdenking terugkijken, want de lokale omroep maakte prachtige opnamen.

Zo werden er door allerlei vertegenwoordigers uit de Haaksbergse samenleving bloemen gelegd bij de verschillende monumenten op Haaksbergs grondgebied. Het kenmerkende trompettergeluid van de Last Post klonk, kinderen lazen een brief voor van een overlevende en burgemeester Welten legde in zijn toespraak uit waarom vrijheid nooit vanzelfsprekend gevonden mag worden. Dat gebeurde allemaal zonder toeschouwers, maar mét de filmcamera’s van RTV Sternet en de fotocamera van Betty Morsinkhof.

Dankzij de inzet van al die Haaksbergse vrijwilligers kon er ook dit jaar weer een gedenkwaardige herdenking worden gehouden. Vrijwilligers van het 4 mei-comité, van RTV Sternet en van de MBS. En wat te denken van het prachtige herdenkingsconcert door Mathanja Kornelissen en Rutger de Vries? Stuk voor stuk Haakbergenaren met een hart voor Haaksbergen. Een mooi voorbeeld van hoe we in Haaksbergen de handen ineenslaan en ondanks de coronamaatregelen er toch iets bijzonders van maken. Op de website www.haaksbergeninbeeld.nl/herdenken is de indrukwekkende uitzending te zien die RTV Sternet van de herdenking heeft gemaakt.

Herdenken

Meer nieuws

 • Loslopende honden

  9-6-2021

  Loslopende honden veroorzaken nog wel eens ergernis....

 • Werkzaamheden

  9-6-2021

  Start aanpassing eerste deel van de oude N18 medio augustus....

 • Marktplan

  3-6-2021

  Nieuw stadium Marktplan. Buurt praat mee over verkeer, parkeren en park...

Nieuws overzicht