Het Waarveld

Gepubliceerd: 25-11-2021

Sommige graven op begraafplaats Het Waarveld kennen achterstallig onderhoud. Nabestaanden zijn zelf verantwoordelijk voor het onderhouden van de graven. De gemeente en Twente Milieu vragen de eigenaren om de graven vóór 13 december een onderhoudsbeurt te geven. Zo ligt Het Waarveld er voor de kerstdagen weer netjes bij.

De meeste graven op Het Waarveld worden keurig verzorgd, maar een aantal graven kunnen wel een onderhoudsbeurt gebruiken. Dat uit zich bijvoorbeeld in dode buxus, grafbeplanting die over de grens van het graf hangt en grafstenen die niet meer leesbaar zijn door het groen. Om de begraafplaats gedenkwaardig te houden, vraagt de gemeente de eigenaren voor 13 december de graven een onderhoudsbeurt te geven.

Onderhoud door Twente Milieu

Wanneer dit onderhoud bij de desbetreffende graven niet is gebeurd, voert Twente Milieu in de week van 13 december het onderhoud uit. De dode buxus wordt afgeknipt, over de rand groeiende grafbeplanting wordt weggeknipt en de beplanting voor opstaande grafstenen teruggesnoeid, zodat de namen weer leesbaar zijn.

Enschedesestraat

In januari krijgt ook de oude gemeentelijke begraafplaats een broodnodige onderhoudsbeurt. Het middelste deel, afgezien van de oorlogsgraven, ziet er niet meer respectvol uit. Dit heeft te maken met het minimale budget voor onderhoud, maar ook door het feit dat er naar veel graven niet wordt omgekeken. Heeft u een idee hoe we dit als gemeenschap kunnen oplossen? Of wilt u als vrijwilliger een steentje bijdragen in het onderhoud van de begraafplaats? Neem dan contact op via onderstaande contactgegevens.

Contact

U kunt contact opnemen met Peter Woolderink. Dit kan per mail via begraafplaats@twentemilieu.nl of per telefoon via 06 – 5062 2553.

Meer nieuws

 • Asielzoekers

  21-7-2022

  Eerste asielzoekers voor crisisnoodopvang in Haaksbergen....

 • Goan app

  21-7-2022

  Reizen met de Regiotaxi? Het boeken en reizen wordt nu nog makkelijker....

 • Marktplan

  21-7-2022

  Bewoners en ondernemers van omliggende straten rond het Marktplan praten mee....

Nieuws overzicht