Inspraakavonden

Gepubliceerd: 13-5-2020

Het college van burgemeester en wethouders organiseert komende week inspraakavonden over het financieel herstelplan om de gemeente weer financieel gezond te maken. Dat herstelplan heeft consequenties voor Haaksbergen. Het college biedt daarom inwoners (op dinsdag 19 mei) en maatschappelijke organisaties en ondernemers (woensdag 20 mei) de gelegenheid te reageren op het plan.

Op 17 juni neemt de gemeenteraad een besluit. Daaraan voorafgaand is er een reguliere commissievergadering op 9 juni. Haaksbergenaren hebben ook nu al de mogelijkheid om te reageren. Dit gaat in eerste aanleg over het lopende jaar 2020 en geeft een eerste doorkijk naar de jaren 2021 - 2023 waarover in het najaar besluitvorming plaatsvindt en waarbij dan wederom de gelegenheid is om in te spreken.

Pitch

Haaksbergenaren kunnen komende week reageren op de aangepaste Begroting 2020. Daarbij wordt uiteraard rekening gehouden met de regels die gelden in verband met corona. Men kan zijn verhaal houden in de raadzaal in het gemeentehuis. Iedere spreker krijgt de mogelijkheid om in maximaal 10 minuten een pitch te geven met informatie die voor de gemeenteraad relevant is om tot goede besluitvorming te komen. Vervolgens is er 5 minuten wisseltijd. Daarna komt een nieuwe spreker aan het woord.

Online

De gemeenteraad en het college van B&W luisteren van afstand online mee. Sprekers krijgen van het college naderhand een schriftelijke reactie. De inspraakavond is live te volgen via haaksbergen.raadsinformatie.nl. Aanmelden voor de pitch kan via mail bij Ruud Molenkamp, r.molenkamp@haaksbergen.nl.

Gemeentehuis

Meer nieuws

 • Gemeentesecretaris

  26-5-2020

  Rob Toet is de nieuwe gemeentesecretaris van de gemeente Haaksbergen....

 • Financieel herstelplan

  20-5-2020

  Ambtelijke toets financieel herstelplan gunstig. Reageren nog mogelijk....

 • Oud papier

  20-5-2020

  Tijdens coronacrisis loopt het ophalen en brengen van oud papier anders....

Nieuws overzicht