JuNiMo

Gepubliceerd: 9-1-2018

Veel kinderen met een verstandelijke beperking of een aan autisme verwante stoornis hebben moeite met hun sociale ontwikkeling. Deze kinderen zitten vaak verder weg op school en vinden weinig aansluiting in de buurt, doordat ze ‘anders’ zouden zijn. De Haaksbergse Stichting JuNiMo is speciaal voor die kinderen opgericht.

JuNiMo is in 2015 ontstaan uit de vraag van ouders om voor kinderen met een verstandelijke beperking of een aan autisme verwante stoornis iets te organiseren waar zij met regelmaat naar toe kunnen. Net zoals hun broer of zus naar de hockey of de voetbal gaat. Voor die kinderen is JuNiMo ‘een bijzonder gewone vriendenclub’. De stichting maakt kans op een Appeltje van Oranje van het Oranje Fonds.

Stem mee!

Iedereen kan via de website van het Oranje Fonds meebeslissen over wie van de veertig jonge kanshebbers een Appeltje van Oranje verdient. Tot en met woensdag 17 januari kunt u online uw stem uitbrengen. Meer informatie is te vinden op www.junimo.nl. Of kijk meteen op stem.oranjefonds.nl.  

Bent u benieuwd naar deze bijzonder gewone vriendenclub? Maak kennis via onderstaand filmpje. 


Appeltjes van Oranje

De Appeltjes van Oranje is een jaarlijkse prijs van Oranje Fonds voor succesvolle sociale initiatieven die verschillende groepen mensen samen brengen. Dit jaar zoekt het Oranje Fonds voor de Appeltjes van Oranje de jongere generatie, tot 35 jaar. Mensen die iets zien gebeuren in de samenleving en daar een mooi project voor starten. De prijs bestaat uit een geldbedrag van 15.000 euro en een bronzen beeldje, gemaakt door prinses Beatrix. Op de webstie van het Oranje Fonds kunt u meer lezen over de Appeltjes van Oranje.

Logo JuNiMo

Meer nieuws

 • Asbestsanering

  17-10-2018

  Project Bodem Asbest Sanering (BAS) officieel van start gegaan....

 • Marktplan

  17-10-2018

  Voorlopig geen invulling van ‘gat in de markt’ in Haaksbergen....

 • Afrit naar N18

  17-10-2018

  Aanleg gecombineerde afrit Enschede-West én N18 Haaksbergen....

Nieuws overzicht