Kennismakingsbezoek

Gepubliceerd: 26-6-2019

Burgemeester en wethouders trokken vorige week dinsdag naar Sint Isidorushoeve voor een kennismakingsbezoek. Het begon met een bedrijfsbezoek aan Elastolith, een familiebedrijf dat door de broers Wielens wordt gerund. Het bedrijf kent momenteel een onstuimige groei, waardoor uitbreiding van het bedrijfspand noodzakelijk is. Het college heeft afgesproken samen naar de beste oplossing te zoeken.

Daarna werd het college door een afvaardiging van het bestuur van dorpshuis ‘t Meuken ontvangen en rondgeleid. De Hoeve is terecht ontzettend trots op deze fraaie accommodatie, die onderdak biedt aan talloze verenigingen uit het kerkdorp. Het bestuur gaf aan zich zorgen te maken over de toenemende regeldruk en de daarmee gepaard gaande stijgende kosten. Als voorbeeld werd de onkruidbestrijding genoemd.

‘s Avonds waren verschillende vertegenwoordigers van Hoevese verenigingen aanwezig om op informele wijze met de collegeleden kennis te maken. De belangengemeenschap van Sint Isidorushoeve deed een oproep aan B&W om meer inspraak te krijgen in de manier waarop gemeentelijk geld in De Hoeve wordt besteed, zoals voor groenonderhoud. Burgemeester Welten zegde namens het college toe deze uitdaging graag aan te gaan. Er is afgesproken om de mogelijkheden gezamenlijk nader te onderzoeken langs de weg van een eigen Dorpsagenda.


Foto: Gert Perdon

werkbezoek

Meer nieuws

 • Afvalinzameling

  27-5-2020

  Sinds mei wordt het gft-afval binnen de bebouwde kom weer wekelijks opgehaald....

 • Gemeentesecretaris

  26-5-2020

  Rob Toet is de nieuwe gemeentesecretaris van de gemeente Haaksbergen....

 • Financieel herstelplan

  20-5-2020

  Ambtelijke toets financieel herstelplan gunstig. Reageren nog mogelijk....

Nieuws overzicht