Kick-off AdoptIdee 2021

Gepubliceerd: 23-3-2021

De komende weken wacht een deel van de Haaksbergse basisschoolleerlingen en plaatselijke bedrijven een serieuze uitdaging. De leerlingen van de hoogste basisschool groepen gaan aan de slag met creatieve en vernieuwende oplossingen voor lastige vraagstukken van Haaksbergse bedrijven. De kinderen worden gekoppeld aan een ondernemer en mogen vervolgens laten zien, dat ze als geen ander out-of-the-box kunnen denken. Op dinsdag 30 maart is de digitale start van het project.

AdoptIDee is een innovatief onderwijsconcept en koppelt kinderen uit groep zes, zeven en acht aan lokale ondernemers die willen innoveren. Deze ondernemers maken gebruik van de creativiteit van de basisschoolkinderen en tegelijkertijd is het project voor het onderwijs een hele mooie ontwikkeling. AdoptIdee vindt dit jaar voor het eerst in Haaksbergen plaats. Daarbij wordt uiteraard rekening gehouden met de regels rondom corona van het RIVM.

Geen belemmeringen

De gemeente Haaksbergen draagt AdoptIdee een warm hart toe. Wethouder Onderwijs en Jeugd Antoon Peppelman: “Kinderen kunnen nog heerlijk fantaseren en dromen. Ze zien geen belemmeringen. Dat is nodig om iets nieuws te ontwikkelen. Daarnaast moeten kinderen al vroeg een beroepskeuze maken. Ook daarom is het goed ze te laten kennismaken met wat er te koop is.”

Livestream

Via een livestream kunnen geïnteresseerden de kick-off van AdoptIdee volgen. Ze kunnen dan onder meer luisteren naar Antoon Peppelman. Hij gaat samen met een collega-wethouder van de gemeente Groningen (ook deelnamer aan AdoptIdee 2021) in op het belang van samenwerking tussen bedrijven en scholieren. Daarnaast zijn Martijn Aslander en Rob van Vliet uitgenodigd om hun visie te geven op digitale fitheid en interactie. Deze middag horen ook de leerlingen in welke uitdaging ze zich mogen vastbijten. Het programma start op 30 maart op 16.00 uur en is rond 17.00 uur afgelopen. Geïnteresseerd om de bijeenkomst te volgen? Aanmelden kan via www.adoptidee.nl/kick-off-2021. Je krijgt dan vooraf een link naar de livestream.

Kinderen basisschool

Meer nieuws

 • Gat in de weg

  19-4-2021

  Vanwege kapotte riolering is de Meijersgaardenweg per direct afgesloten....

 • Zonnevelden

  19-4-2021

  Zevental initiatieven voor zonnevelden ingediend bij de gemeente....

 • Nieuwe kaart

  16-4-2021

  Gemeente en Haakbergen Promotie lanceren nieuwe informatieve kaart....

Nieuws overzicht