Kom in actie

Gepubliceerd: 13-12-2018

Woensdag 19 december 15.00 uur. De landelijke schijnwerpers zijn even op Haaksbergen gericht. Diskjockeys van 3FM wandelen dan ons dorp binnen voor de goede-doelen-actie Serious Request. De wandeltocht van de dj’s gaat voor een groot deel langs de spoorlijn van Boekelo naar Haaksbergen. En jij kunt mee met de stoomtrein om dj’s Mark en Rámon aan te moedigen! Of kom naar het MBS-station en loop mee naar de Haaksbergse Markt, waar een feesttent is geplaatst.

Al jaren organiseert 3FM de week voor kerst Serious Request om geld voor een goed doel in te zamelen. Dit jaar wordt Haaksbergen aangedaan. De actie van het radioprogramma is dit jaar anders dan anders. Diskjockeys trekken namelijk het land door om plaatselijke acties te ondersteunen. Enkele dj’s wandelen van Twente vía Haaksbergen richting einddoel Utrecht. De komst van de dj’s naar Haaksbergen moet een feestje worden! Met een enthousiast publiek om de radiomakers gastvrij te ontvangen. En natuurlijk met leuke acties, die geld opleveren voor de drie goede doelen waarvoor wordt ingezameld.

Rit met de stoomtrein

De dj’s wandelen grotendeels langs de spoorlijn van de MBS Haaksbergen binnen. Vind je het leuk om ze bij de laatste kilometers aan te moedigen? Boek dan een rit met de stoomtrein Navizence. Er zijn 100 plekken beschikbaar en het geld voor de tickets (12,50 euro) gaat volledig naar Serious Request. Wil je een stukje met Mark en Rámon mee wandelen? Dat kan ook. Zorg dan dat je rond 14.45 uur op het MBS-station staat. Dan zul je zien dat het de dj’s niet gemakkelijk wordt gemaakt. De laatste 100 meter bewegen ze zich namelijk voort met een ouderwetse pomplorry op het spoor. Als ze vervolgens zijn gearriveerd, loop je met hen mee richting de tent op de Markt.

Op de Markt

En ook op de Markt wordt het gezellig! Collega-dj’s zorgen voor een muziekje. Bezoekers kunnen er een drankje nuttigen en een versnapering voor het goede doel komt van De Kornuiten. Bovendien is dít de plek waar Haaksbergenaren hun cheques of ingezamelde geld kunnen aanbieden. Wil je zeker weten dat je actie aandacht krijgt? Meld je dan in ieder geval even aan via info@haaksbergennatuurlijk.nl onder vermelding van ‘Serious Request’. Dan doet de organisatie haar best voor je.

Goede doelen

Het zou geweldig zijn wanneer Haaksbergen massaal in actie komt en geld inzamelt voor een van de drie goede doelen van Serious Request! Dat zijn bescherming tegen natuurgeweld, reanimatie in Nederland en noodhulp bij oorlog en conflicten. Rond een uur of vijf vertrekken de dj’s om te eten en zich klaar te maken voor de nacht. Ze zoeken nog een adresje…

Kijk voor meer informatie over de rit met de stoomtrein op www.museumbuurtspoorweg.nl. Kom je zelf in actie? Meld je actie dan aan op de site: www.3fm.nl/kominactie. Ook voor goede voorbeelden van acties.

Serious Request: kom in actie

Meer nieuws

 • Kennismaking

  18-6-2019

  Dinsdag 18 juni: college van B&W op bezoek in Sint Isidorushoeve....

 • Bestuursrapportage

  13-6-2019

  Prognose voor 2019: gemeentelijke financiën baren zorgen....

 • Inspiratieavond

  13-6-2019

  Op dinsdag 18 juni inspiratieavond over 75 jaar Vrijheid & Verzoening....

Nieuws overzicht