1 euro per inwoner

Gepubliceerd: 16-2-2023

Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Haaksbergen heeft besloten een euro per inwoner te doneren aan Giro555 voor de hulpverlening na de aardbevingen in Turkije en Syrië. Deze donatie van € 24.500 maakte het college vandaag bekend.

De inwoners van Haaksbergen zijn meteen na de aardbevingen inzamelingsacties gestart voor hulpgoederen en geld. Die brede betrokkenheid van de samenleving heeft er mede toe geleid om ook vanuit het gemeentebestuur te besluiten een financiële bijdrage te leveren aan Giro555. Het college neemt hiermee, in navolging van andere gemeenten in Twente, een weloverwogen besluit dat past bij de saamhorigheid die zo kenmerkend is voor de Haaksbergse gemeenschap.

Burgemeester Rob Welten: “De ramp die zich in deze gebieden heeft voltrokken – en zich nog steeds voltrekt - is van een ongekende schaal. Deze ramp treft zeker niet alleen de mensen in Turkije en Syrië, maar ook hier in Haaksbergen. We hebben al tientallen jaren een grote Turkse gemeenschap in Haaksbergen en er woont een groeiende groep Syriërs in onze gemeente, waar het verdriet en medeleven dan ook intens wordt beleefd. Met deze donatie voor de slachtoffers van de aardbeving steunen we de hulpacties in het rampgebied en steken we ook onze eigen inwoners een hart onder de riem.”

“Het is een uitzonderlijk grote tragedie die vraagt om een uitzonderlijk besluit”, vervolgt burgemeester Welten. “We hebben de afgelopen week gezien hoe graag onze inwoners willen bijdragen aan de hulpacties. Ook nu ze het vaak zelf niet al te breed hebben. Deze bijdrage van de gemeente is hiermee ook een bijdrage namens degenen die het zelf niet kunnen.”

Meer nieuws

 • Lindebomen verplant

  20-3-2023

  Twee grote Amerikaanse lindebomen met succes verplant....

 • Uitslag verkiezingen

  17-3-2023

  De uitslag is bekend van de verkiezingen voor Provinciale Staten en de Waterschappen....

 • Inzameling textiel

  16-3-2023

  Proef in Buurse en Sint Isidorushoeve: inzameling textielafval aan huis....

Nieuws overzicht