Bodemonderzoek

Gepubliceerd: 7-7-2022

Inwoners moeten veilig kunnen leven en daarom moet hun leefomgeving schoon en veilig zijn. De gemeente wil zeker weten dat er op plekken waar kinderen spelen géén asbest in de bodem zit. Daarom laat Projectbureau Bodem Asbest Sanering (BAS), namens de gemeente Haaksbergen, verkennend bodemonderzoek uitvoeren op verschillende schoolterreinen en plantsoenen in Haaksbergen. Dat gebeurt vanaf medio juli tot en met augustus 2022.

Op basis van dossieronderzoek verwacht Projectbureau BAS dat er géén asbest in de bodem zit, maar de gemeente wil dat natuurlijk zeker weten. Daarom is een verkennend bodemonderzoek nodig, uitgevoerd door gecertificeerde onderzoeksbureaus. Zij boren gaten en graven sleuven op verschillende plekken in plantsoenen en schoolterreinen. Zo kan het onderzoeksbureau bepalen of er asbest in de grond zit en hoeveel. Als er iets gevonden wordt, dan worden omwonenden ingelicht en wordt het netjes opgeruimd.

Meer informatie

Meer informatie over Projectbureau BAS vindt u op www.bodemasbestsanering.nl. Heeft u vragen? Dan kunt u contact opnemen met Projectbureau BAS, bel dan (0547) 85 85 85 of mail bas@hofvantwente.nl.

Meer nieuws

  • Resultaten burgerpeiling

    27-3-2024

    Haaksbergenaren waarderen hun gemeente beter dan bij de vorige peiling in 2021....

  • Afvalinzameling Pasen

    27-3-2024

    Op maandag 1 april (tweede paasdag) haalt Twente Milieu geen afval op....

  • Openingstijden Pasen

    27-3-2024

    Op Goede Vrijdag is het gemeentehuis geopend, op tweede paasdag niet....

Nieuws overzicht