4 mei

Gepubliceerd: 2-5-2022

Herdenken kan op vele manieren: door om 20.00 uur twee minuten stilte in acht te nemen, door het halfstok hangen van de Nederlandse vlag. En, na twee jaar van besloten herdenkingen, kan het in Haaksbergen nu ook weer samen: door het bezoeken van de Haaksbergse herdenking en het leggen van bloemen bij het herdenkingsmonument.

De oorlog in Oekraïne laat zien hoe kwetsbaar vrijheid is. Laten we oorlogsslachtoffers blijven herdenken en zo het belang van vrijheid, democratie en onze rechtsstaat uitdragen. De herdenkingen op 4 mei en de vieringen op 5 mei zijn dit jaar weer voor iedereen toegankelijk en daar maken we dankbaar gebruik van. De jaarlijkse dodenherdenking begint dit jaar op woensdag 4 mei om 19.00 uur met een korte herdenkingsbijeenkomst in de Pancratiuskerk aan de Markt. Aansluitend start om 19.30 uur de stille tocht.

Deze stille tocht, begeleid met omfloerste trom, gaat via de Von Heijdenstraat en de Sterrebosstraat naar de begraafplaats aan de Enschedesestraat. Daarna gaat de stoet via de Ruisschenborgh naar de Markt. Na het spelen van de Last Post, de twee minuten stilte en het zingen van het Wilhelmus, legt het college van burgemeester en wethouders een krans bij het herdenkingsmonument. Burgemeester Rob Welten houdt vervolgens een toespraak. Projectkoor Haaksbergen en de Haaksbergse Harmonie verlenen hun medewerking, net als scholieren van het Assink Lyceum en de Anne Frank Realschule uit Ahaus.

Bloemen leggen?

Wilt u ook bloemen leggen bij het monument, neemt u dan vooraf contact op met Violette Vis. Violette Vis, (053) 57 34 791 of v.vis@haaksbergen.nl

Meer nieuws

 • Openingstijden

  29-6-2022

  Het gemeentehuis is donderdag 30 juni vanaf 15.00 uur gesloten....

 • Groenadoptie

  30-6-2022

  Bewoners onderhouden en verfraaien met elkaar stukje gemeentegroen....

 • Uitnodiging receptie

  29-6-2022

  Antoon Peppelman neemt op 8 juli afscheid als wethouder van Haaksbergen....

Nieuws overzicht