60 jaar getrouwd

Gepubliceerd: 11-7-2018

Hun bruiloft vierde het kersverse echtpaar op de plek waar het vonkje oversprong: het inmiddels verdwenen Hotel Eijsink aan de Spoorstraat. Dat was op 5 juli 1958. Voor het gevoel van Bernard en Dinie Hilderink-Wielens zijn de jaren voorbij gevlogen. Op hun trouwdag zette locoburgemeester Jan-Herman Scholten het diamanten paar in de bloemetjes.

Het werd een gemoedelijk weerzien tussen oude bekenden. Want als schoolkameraad van hun zoon Henk kwam Jan-Herman Scholten geregeld bij de Hilderinks over de vloer. Nog altijd wonen ze in hetzelfde huis in Sint Isidorushoeve waar ze als pasgetrouwd stel hun intrek namen. Hier zijn hun drie zoons en twee van hun drie dochters opgegroeid. “Eén meisje is niet lang na de geboorte overleden”, vertelt Dinie Hilderink (83). Met plezier denken ze terug aan de uitstapjes met hun vijftal, dikwijls naar speeltuinen in de omgeving. “En met Hemelvaart gingen we op de fiets naar Diepenheim. Dat was vaste prik.” Ondertussen is hun gezin uitgebreid met zeven kleinkinderen en één achterkleinkind.

Vrijwilligerswerk

Bernard Hilderink (88) verdiende lange tijd de kost als wever in de textielindustrie. Via zijn werk haalde hij het EHBO-diploma. En daar plukte ook de HAMC (Hoevese Auto- en Motorclub) de vruchten van. Werd er gecrost aan de Binnenveldweg, dan bemande Hilderink trouw de EHBO-post in het Kottersbos. Daarmee is hij gestopt. Niet met zijn vrijwilligerswerk voor de Isidoruskerk. “Ik ben bij de schoffelploeg die het kerkhof onderhoudt”, vertelt de bruidegom.

Wat wil je nog meer?

Ook thuis zorgt hij ervoor dat de tuin er piekfijn bij ligt. Terwijl zijn vrouw nog zelf de complete huishouding bestiert. Dinie Hilderink is dol op toneel. Als het even kan strikt ze oudste dochter Annie voor een toneeluitvoering in De Hoeve, Beckum of Haaksbergen. “En ‘t Noll’nkoor! De kaarten voor eind december zijn al besteld.” Het vitale stel geniet van elkaar en van het leven. “We zijn allebei nog zó gezond. Wat wil je nog meer?”

Diamanten paar Hielens

Meer nieuws

 • Pensioen

  15-11-2018

  Vandaag is de laatste werkdag van gemeentebode Wim Dwars....

 • Workshop

  15-11-2018

  Workshop Personal Branding voor werkzoekenden op dinsdag 20 november....

 • Stemmentellers gezocht

  15-11-2018

  Gemeente zoekt verenigingen of stichtingen die stemmen willen tellen....

Nieuws overzicht