Vitaliteitsbeurs

Gepubliceerd: 14-3-2019

Editie 5 van de Vitaliteitsbeurs telde nét geen 1500 bezoekers. Over belangstelling had organisator Buursportcoach Haaksbergen geen klagen. ‘Gezond leven’ in de meest brede zin van het woord was als vanouds het centrale thema.

De mannen van de Clippers Crew Singers bereidden het publiek een spetterend welkom op de vroege zondagochtend. De opening van de beurs werd vervolgens verricht door Ben Steneker (84), de nog immer actieve countryzanger uit Buurse. Zijn credo: ‘Zingen is gezond’.

Voor de bezoekers was er volop informatie te halen over onder meer voeding, beweging, (thuis)zorg, vrijwilligerswerk, mobiliteit, ontspanning en levensloopbestendig wonen. ‘Vallen’, met name ook het voorkómen ervan, werd onder de aandacht gebracht. In de kantine waren muziekoptredens en werden gezelschapsspelletjes gespeeld.

Verder liep er een entertainer rond die het publiek vermaakte, soms als ‘dokter’, dan weer als ‘mantelzorger’. Buurtsportcoach Nienke Schuppers riep bezoekers op niet te schromen om info te vragen. Om tóch even die rollator uit te proberen. En om een kansje te wagen op de bowlsmat. “Mensen zien hier van alles waarvan ze wellicht nog geen weet hadden. Bijvoorbeeld dat er ook hippe steunkousen in de handel zijn. En ze kunnen ervaringen delen met anderen”, meldde Nienke Schuppers.

“De Vitaliteitsbeurs wil niet alleen informatief, maar óók gezellig zijn. Dat laatste is zeker ook te danken aan de standhouders. Zij doen zó hun best om de mensen iets extra’s te bieden.” Met vijftig ‘marktkraampjes’ was de ‘beursvloer’ van sporthal De Bouwmeester helemaal bezet. “Ook van hun kant is de belangstelling groot. Tien aanmeldingen moesten we op een wachtlijst zetten. Uit eerdere beurzen zijn mooie samenwerkingen voortgekomen. Het is een prima plek om elkaar te ontmoeten en te ontdekken.”

Vitaliteitsbeurs 2019

Meer nieuws

 • Europese verkiezingen

  23-5-2019

  Op 23 mei was het opkomstpercentage in Haaksbergen 43,82%....

 • Diamanten bruidspaar

  23-5-2019

  Zestig jaar getrouwd: felicitaties voor Bernard en Marie Diepenmaat....

 • Verkeersexamen

  23-5-2019

  Zevende praktisch verkeersexamen: Alle leerlingen geslaagd!...

Nieuws overzicht