Afhaalpunten

Gepubliceerd: 18-12-2020

Voor veel ondernemers is het lastig om goed aan alle strenge coronamaatregelen te voldoen. Om drukte in winkels zoveel mogelijk te beperken, mogen winkels in de foodsector van maandag 21 december tot en met oudjaarsdag buiten een afhaalpunt openen. Dankzij een bijdrage van de provincie kunnen bovendien alle Haaksbergse ondernemers gratis gebruikmaken van de nieuwe webshop shoppeninhaaksbergen.nl.

Afhaalmogelijkheden buiten de winkel worden alleen mogelijk voor branches die nu ook al open mogen zijn of waar afhaalmogelijkheden zijn toegestaan. Bovendien gaat het alleen om het afhalen van bestellingen, niet om de verkoop van producten. Winkeliers die dit willen moeten het afstemmen met andere winkeliers. Uiteraard mag het alleen op plekken waar dat ruimtelijk kan en de vrije doorgang van voetgangers, overig verkeer en hulpdiensten niet in het geding is. Vanzelfsprekend moet men zich houden aan de geldende coronaregelgeving en moeten initiatieven eerst akkoord worden bevonden door de gemeente.

Webshop

Daarnaast kunnen Haaksbergse ondernemers (ook de twintig al aangemelde ondernemers) tot eind 2021 hun producten en diensten gratis aanbieden op shoppeninhaaksbergen.nl. Dit is mede mogelijk gemaakt door de Stadsbeweging van de provincie Overijssel. Het is vooral bedoeld om de retail en horeca in het centrum extra te ondersteunen in de aanhoudende coronacrisis. Deze eerdere gelanceerde webshop is een gezamenlijk initiatief van de Stichting Haaksbergen Promotie en de Haaksbergse Ondernemersvereniging, ondersteund door de gemeente Haaksbergen. Belangstellende ondernemers kunnen een mail sturen naar mail@shoppeninhaaksbergen.nl.

Banner shoppen in Haaksbergen

Meer nieuws

 • Vaccinatiecampagne

  14-1-2021

  Wethouder Peppelman: “Mooi initiatief van de EZH dat we van harte steunen”...

 • Grasbetonstenen

  14-1-2021

  Aan de slag met grasbeton langs wegen in het buitengebied....

 • Lockdown verlengd

  13-1-2021

  Nederland blijft tot en met ten minste dinsdag 9 februari in lockdown....

Nieuws overzicht