Afvalinzameling

Gepubliceerd: 11-10-2018

Op verschillende plekken in de gemeente Haaksbergen kunnen inwoners bepaalde soorten afval kwijt bij de zogeheten milieueilanden. Dat is de officiële naam voor de bovengrondse containers die her en der te vinden zijn. Inwoners kunnen er bijvoorbeeld glas, plastic en textiel kwijt. Die bovengrondse containers gaat de gemeente op zoveel mogelijk plekken ondergronds maken. Begin 2019 is het zover.

“Ondergrondse containers sluiten beter aan bij de wensen die inwoners vandaag de dag hebben”, weet wethouder Arja ten Thije van de gemeente. “Het ziet er wat netter en schoner uit. Bij ondergrondse containers is dan ook veel minder sprake van zwerfafval. We gaan verouderde bovengrondse containers zoveel mogelijk vervangen door ondergrondse varianten. Dat kan niet op elke plek, maar waar het kan doen we dat. Ook willen we ondergrondse containers aanleggen voor luiers en incontinentiemateriaal”, zegt Ten Thije.

Inloopbijeenkomst

De gemeente vertelt belangstellende inwoners graag meer over de plannen. “Daarom organiseren we op woensdag 17 oktober een inloopbijeenkomst in de Noaberpoort”, aldus de wethouder. “Van 16.00 tot 19.00 uur kan iedereen in het gemeentehuis terecht met vragen en opmerkingen over de toekomstige situatie. Onze experts laten aan de hand van tekeningen zien hoe het er vanaf het voorjaar van 2019 uit moet gaan zien en geven graag een toelichting op de plannen. Ik ga zelf uiteraard ook graag met inwoners in gesprek.”

Vragen

Kunt u niet wachten tot de bijeenkomst op woensdag 17 oktober of heeft u vragen? Neem dan contact op met projectleider Rob Bruinink via telefoonnummer (053) 573 45 38 of mailadres r.bruinink@haaksbergen.nl.

Milieueilanden

Meer nieuws

 • Kom in actie

  13-12-2018

  Op 19 december komen de dj's in Haaksbergen voor Serious Request....

 • Beach court

  13-12-2018

  Subsidie voor de aanleg van een multifunctioneel beach court....

 • Actie voedselbank

  13-12-2018

  Wethouder Jan-Herman Scholten: “Het is goed om ook stil te staan bij armoede”...

Nieuws overzicht