Anders dan anders

Gepubliceerd: 4-5-2020

Vanwege de coronacrisis verloopt bijna alles anders dan anders. Ook alles rond 4 en 5 mei liep anders dan voorgaande jaren. Waar normaal gesproken een hele herdenkingsceremonie wordt georganiseerd, door allerlei afgevaardigden kransen worden gelegd en we juist samen komen om te vieren én om te herdenken, daar pasten nu soberheid en afstand.

En dus legde burgemeester Rob Welten in zijn eentje bloemen bij de verschillende oorlogsmonumenten in de gemeente en was ook de ceremonie bij het gemeentehuis conform de coronamaatregelen: met gepaste afstand van elkaar en zonder publiek. Zelfs de toespraak van burgemeester Welten bij de Anne Frank-boom, het blazen van de taptoe vanaf het bordes en het fraaie vioolspel van leerlingen van Het Assink in de kerk waren dit jaar zonder publiek.

Toch was er wél publiek dit jaar. Maar thuis, op afstand. Want dankzij de geweldige hulp van de mensen van lokale omroep RTV Sternet konden inwoners aan de hand van videobeelden tóch alles meemaken. De videobeelden, inclusief mooie woorden van burgemeester Karola Voss van partnergemeente Ahaus, zijn inmiddels terug te kijken via de Facebook-pagina van RTV Sternet en van de gemeente Haaksbergen. Beelden van een herdenking die anders was dan anders en die we niet snel zullen vergeten. Laten we hopen dat het volgend jaar weer anders kan!

Bekijk hier de beelden die RTV Sternet maakte in een speciale uitzending rondom 4 mei.


Burgemeester Rob Welten legde dit jaar in zijn eentje bloemen bij de verschillende oorlogsmonumenten in de gemeente.

Kranslegging Welten

Meer nieuws

 • Gemeentesecretaris

  26-5-2020

  Rob Toet is de nieuwe gemeentesecretaris van de gemeente Haaksbergen....

 • Financieel herstelplan

  20-5-2020

  Ambtelijke toets financieel herstelplan gunstig. Reageren nog mogelijk....

 • Oud papier

  20-5-2020

  Tijdens coronacrisis loopt het ophalen en brengen van oud papier anders....

Nieuws overzicht