Belastingaanslag

Gepubliceerd: 17-2-2020

In de laatste week van februari ontvangt u de jaarlijkse aanslag gemeentelijke belastingen. Per post in uw brievenbus of digitaal in uw berichtenbox als u zich heeft aangemeld voor MijnOverheid. U ontvangt deze aanslag in opdracht van uw gemeente van GBTwente, het gemeentelijk belastingkantoor.

Op deze aanslag ziet u de bedragen voor de verschillende belastingsoorten zoals bijvoorbeeld de afvalstoffenheffing. U krijgt ook informatie over hoe u kunt betalen, kwijtschelding moet aanvragen of bezwaar kunt maken. Op www.gbtwente.nl vindt u antwoord op veelgestelde vragen en er u kunt er ook het digitaal loket Mijn GBTwente vinden. Hier kunt u veel zelf regelen. Komt u er niet uit? Neem dan contact met GBTwente op. De contactgegevens staan ook op de voorzijde van de aanslag vermeld.

Wat doet de gemeente met uw geld?

Ieder jaar betaalt u belasting aan uw gemeente. De gemeente bepaalt de tarieven. GBTwente zorgt ervoor dat uw gemeente dat geld krijgt. Uw gemeente bepaalt vervolgens wat er met het geld wordt gedaan. Veel van de algemene voorzieningen worden van belastinggeld betaald. Kijk voor de tarieven 2020 op www.gbtwente.nl

Aanslag voortaan liever digitaal?

Aanslagen van GBTwente en post van heel veel andere overheidsorganisaties direct lezen op uw mobiel of tablet? Dat kan met de Berichtenbox app van MijnOverheid. Zodra er nieuwe post is, ontvangt u een melding. Activeer nu uw MijnOverheid account en download de app via de appstore van Google of Apple. Inloggen gaat makkelijk en snel met de DigiD app.

Lees hier de folder met meer informatie over belastingaanslagen.

Gemeentehuis

Meer nieuws

 • Uitstel voor ondernemers

  30-3-2020

  Ondernemers krijgen uitstel van betaling van gemeentelijke belastingen....

 • Natuurbrandrisico

  30-3-2020

  In verband met de droogte in de natuur verhoogd risico voor een natuurbrand....

 • Vakantieparken

  27-3-2020

  Update sluiting van vakantieparken, campings en camperplaatsen...

Nieuws overzicht