BermBrigade

Gepubliceerd: 21-7-2022

De Haaksbergse BermBrigade heeft dit jaar al 1033 kilometer aan bermen opgeruimd. Een bijzondere prestatie van deze club vrijwilligers en een dik compliment waard! De BermBrigade bestaat uit inmiddels tientallen Haaksbergenaren die op momenten dat het hen zelf uitkomt, gewapend met een grijper en getogen in een herkenbaar veiligheidshesje, de bermen afstruinen op zoek naar afval. De BermBrigade kan nog meer vrijwilligers gebruiken. Hoe meer mensen de bermen netjes houden, hoe aantrekkelijker Haaksbergen.

Helaas belandt er nog altijd veel zwerfafval in de natuur. We kennen allemaal de zakjes van een bekende hamburgergigant in de berm, de blikjes energiedrank of de plasticzakjes gevuld met hondenpoep. Twente Milieu werkt in opdracht van de gemeente aan een schoon Haaksbergen, maar kan dat niet alleen. De gemeente Haaksbergen is dan ook erg blij met vrijwilligers die het zwerfafval af en toe te lijf willen gaan.

Aanmelden

De BermBrigade bestaat uit vrijwilligers die tijdens hun wandelingen, fietstochten of ritjes met de scootmobiel zwerfafval opruimen op momenten dat het hen zelf uitkomst. Ze ontvangen daarvoor een pakket, bestaande uit een afvalgrijper, veiligheidshesje, handschoenen, vuilniszakken en een folder met tips. Ook kunnen ze op hun telefoon de app Helemaal Groen downloaden, waarin te zien is welke bermen en plantsoenen aan een opruimbeurt toe zijn. Aanmelden of meer informatie? Stuur een mail naar afval@haaksbergen.nl.

Meer nieuws

 • Asielzoekers

  21-7-2022

  Eerste asielzoekers voor crisisnoodopvang in Haaksbergen....

 • Goan app

  21-7-2022

  Reizen met de Regiotaxi? Het boeken en reizen wordt nu nog makkelijker....

 • Marktplan

  21-7-2022

  Bewoners en ondernemers van omliggende straten rond het Marktplan praten mee....

Nieuws overzicht