Beste bestuurder

Gepubliceerd: 31-12-2020

Aan het einde van dit kalenderjaar heeft De Roskam burgemeester Rob Welten verkozen tot beste bestuurder van Twente. Volgens het onafhankelijke weekblad heeft de Haaksbergse burgervader deze uitverkiezing te danken aan het redden van Haaksbergen als een zelfstandige gemeente. “Althans voorlopig, want het financieel-bestuurlijke ijs is nog dun”, plaatst het juryrapport van De Roskam meteen een kritische kanttekening.

Rob Welten reageerde op oudejaarsdag met gepaste trots. “Uiteraard is het heel mooi dat mijn werk in Haaksbergen wordt gewaardeerd. Ik voel me dan ook zeker vereerd”, aldus Welten. Maar de burgemeester nuanceerde zijn uitverkiezing door De Roskam wel onmiddellijk. “Het is geen verdienste van mij als individu. We doen het toch écht samen in Haaksbergen. Ik zie dit als een steuntje in de rug voor waar we met elkaar mee bezig zijn. Met de gemeenteraad, het college van B&W, de ambtelijke organisatie én de Haaksbergse samenleving. En het is zeker mooi nieuws in deze coronatijd. Dat staat buiten kijf. Het is voor de buitenwereld niet onopgemerkt gebleven waar we hier in Haaksbergen mee bezig zijn.”

Samen de schouders eronder

Welten sluit zich overigens van harte aan bij de kritische woorden die óók doorklinken in De Roskam. “Het ijs is inderdaad dun”, geeft Welten toe. “We hebben mooie stappen gezet. Stappen op weg naar herstel. We werken vooral aan herstel van vertrouwen en verbinding met de Haaksbergse samenleving. Daar is de focus op gericht. Daarvoor is wel nodig dat de basis op orde is, zoals financieel herstel en een stabiele en veerkrachtige organisatie. De mooie stappen die we gezet hebben in 2020 waren alleen mogelijk doordat we er in Haaksbergen samen de schouders onder zetten. Dáár ben ik écht trots op!”


Lees hier het hele bericht op de website van De Roskam.

Rob Welten

Meer nieuws

 • Vaccinatiecampagne

  14-1-2021

  Wethouder Peppelman: “Mooi initiatief van de EZH dat we van harte steunen”...

 • Grasbetonstenen

  14-1-2021

  Aan de slag met grasbeton langs wegen in het buitengebied....

 • Lockdown verlengd

  13-1-2021

  Nederland blijft tot en met ten minste dinsdag 9 februari in lockdown....

Nieuws overzicht