Betalen belasting

Gepubliceerd: 29-4-2020

Inwoners van Haaksbergen die hun gemeentelijke belastingen nog niet betaald hebben, krijgen langer de tijd om te betalen. Dat heeft het college dinsdag 21 april besloten. Hiermee steunt de gemeente inwoners en ondernemers die het moeilijk hebben door de coronacrisis. GBTwente voert de maatregel uit.

Het gaat om openstaande aanslagen voor gemeentelijke belastingen met dagtekening 28 februari 2020. Die zouden voor 30 april betaald moeten worden, tenzij inwoners een automatische incasso hebben afgesloten. Degenen die géén automatische incasso hebben, krijgen nu eerst een betalingsherinnering in plaats van een aanmaning. Inwoners krijgen daarmee twee maanden langer de tijd om eventueel kwijtschelding aan te vragen of een passende betaalafspraak te maken. Hierdoor kunnen ze aanmaningskosten voorkomen. Inwoners om wie het gaat, krijgen hierover persoonlijk bericht. Eind juni wordt het gewone invorderingstraject weer opgestart.

Ondernemers

Eerder al werd bekend dat ondernemers voor gemeentelijke belastingen uitstel van betaling kunnen aanvragen tot 1 oktober 2020. Ze kunnen een verzoek tot uitstel indienen via de website van GBTwente.

Gemeentehuis

Meer nieuws

 • Stepelerveld

  24-9-2020

  Input voor schetsontwerp duurzaam bedrijventerrein Stepelerveld....

 • Twentse Klimaatpraat

  23-9-2020

  Doe mee met de Twentse Klimaatpraat Online op woensdag 7 oktober....

 • Corona is nog niet weg

  18-9-2020

  Burgemeester over het belang van je houden aan de RIVM-richtlijnen....

Nieuws overzicht