Bewonersenquête

Gepubliceerd: 28-2-2019

De belangengemeenschap van Buurse is versterkt met enkele nieuwe leden, die meteen met een frisse start zijn begonnen door een enquête onder Buursenaren uit te zetten. Een uitgebreide vragenlijst met belangrijke thema’s als wonen, voorzieningen en duurzaamheid. Vorige week dinsdag werden de resultaten in De Trefkoel gepresenteerd.

Opvallende uitkomst van de enquête is dat de inwoners van Buurse over het algemeen zeer tevreden zijn over het wonen in hun dorp. Ook de toekomst van het wonen houdt Buursenaren bezig. Uit de enquête blijkt dat er behoefte is aan starterswoningen en woningen voor senioren.

De aanwezige wethouder Jan-Herman Scholten liet weten dat de gemeente al druk doende is om locaties voor nieuwbouw in beeld te krijgen, maar dat wel eerst meer onderzoek moet plaatsvinden naar de soort woningen waar behoefte aan in. Op de Buurser Es zijn nu nog vier kavels te koop waar momenteel geen belangstelling voor lijkt te zijn.

Na de presentatie gingen de bewoners in gesprek over verschillende onderwerpen. Er waren thematafels voor wonen, voorzieningen, duurzaamheid, ouder worden in Buurse en promotie en toerisme. Goede gesprekken over onderwerpen die leven in het dorp. De belangengemeenschap inventariseert de gesprekken en komt met speerpunten voor de komende jaren. De avond werd afgesloten met een hapje en een drankje.


Foto: Betty Morsinkhof

Bewonersavond Buurse

Meer nieuws

 • Europese verkiezingen

  23-5-2019

  Op 23 mei was het opkomstpercentage in Haaksbergen 43,82%....

 • Diamanten bruidspaar

  23-5-2019

  Zestig jaar getrouwd: felicitaties voor Bernard en Marie Diepenmaat....

 • Verkeersexamen

  23-5-2019

  Zevende praktisch verkeersexamen: Alle leerlingen geslaagd!...

Nieuws overzicht