Bezoek Dijkstra Plastics

Gepubliceerd: 9-7-2024

Op dinsdag 2 juli heeft het college van burgemeester en wethouders een werkbezoek gebracht aan Dijkstra Plastics en hun nieuwe start-up FIRE-OFF. Wethouders Johan Niemans, Pieter van Zwanenburg en Jan-Herman Scholten, gemeentesecretaris Rob Toet en beleidsadviseur economie Natascha Melten werden verwelkomd in het indrukwekkende Experience Center van Dijkstra Plastics, dat geheel in oranje en rood is uitgevoerd.

Het bezoek begon met een interessante presentatie over de werkwijze van beide bedrijven. Dijkstra Plastics produceert kunststofverpakkingsemmers. Later in de keten worden de lege kunststofemmers door FIRE-OFF bij klanten opgehaald en samen met gespecialiseerde bedrijven gerecycled tot korrels. Dijkstra Plastics gebruikt deze korrels vervolgens om nieuwe verfemmers te maken. Dit proces wordt momenteel alleen nog toegepast voor de non-food sector, maar het streven is om dit ook voor de food sector haalbaar te maken. FIRE-OFF loopt hierin voorop in Nederland en dat is iets waar Haaksbergen trots op mag zijn.

Circulair

De felle kleuren oranje en rood van het bedrijfspand staan symbool voor vuur en zijn bewust gekozen. Het bedrijf streeft met FIRE-OFF namelijk naar een circulaire keten waarin verbranding van gebruikte en geleegde emmers via de traditionele verbrandingsovens wordt voorkomen. Tijdens het bezoek werd gesproken over verschillende onderwerpen; zoals mobiliteit, verduurzaming en energieopwekking. Ook kwam een richtlijn ter sprake, die grote bedrijven verplicht om te rapporteren over hun impact op mens en klimaat. Na de presentatie kreeg het gezelschap een rondleiding door de fabriek van Dijkstra Plastics.

Meer nieuws

 • Nieuwe maaiproef

  10-7-2024

  Helemaal niet meer maaien onder bomen heeft meerdere voordelen....

 • Gratis zomerpakket

  10-7-2024

  Stichting Kinderhulp deelt gratis kinderpakketten uit aan gezinnen met laag inkomen....

 • Drugspand langer dicht

  9-7-2024

  De verzegeling van de schuur aan de Alsteedseweg was verbroken....

Nieuws overzicht