Buurtbarbecue

Gepubliceerd: 10-7-2018

Het zag er gezellig uit, woensdagavond aan de Eibergsestraat. Een heuse buurtbarbecue, omdat de werkzaamheden aan de Eibergsestraat klaar zijn. Aangeboden door de ondernemers aan de Eibergsestraat, als bedankje voor het begrip tijdens de overlast. De werkzaamheden afgerond, de barbecue een succes. Wethouder Ruimte en Mobiliteit Jan-Herman Scholten was erbij en zag dat het goed was.

Wethouder Scholten plaatste eerst, samen met de huidige bewoners van de Eibergsestraat 89, de zogeheten Stolperstein terug, die was verwijderd bij aanvang van de wegwerkzaamheden. “Deze steen herinnert ons aan Jone Frankenhuis die slechts 25 jaar mocht worden”, vertelde Scholten. “Jone woonde hier samen met zijn vader, zijn moeder en zijn zus tot zijn arrestatie in september 1941. Jone werd op 9 oktober 1941 in kamp Mauthausen vermoord.”

Omarmd

Na dit indrukwekkende moment was het tijd voor de door de buurtondernemers aangeboden barbecue. “Een mooi gebaar van de ondernemers uit de buurt”, aldus Scholten. “Zij vonden dat de buurt wel een bedankje had verdiend, na de overlast door de werkzaamheden. Dat is toch prachtig? Oók mooi dat dit initiatief werd omarmd door de aannemer, Sallandse Wegenbouw, en wijkraad Centrum Zuid-West. Als gemeente hebben we trouwens óók een bijdrage geleverd.”


Foto's: Gert Perdon

Buurtbarbecue

Meer nieuws

 • Muziek in het centrum

  19-7-2018

  Tijdelijke invulling 'gat in de markt' met interactieve speeltoestellen....

 • Industrie-West

  19-7-2018

  Bestemmingsplan Industrie-West in najaar gepresenteerd....

 • Laadpalen

  19-7-2018

  Meer openbare laadpalen voor elektrische auto’s in Haaksbergen....

Nieuws overzicht