Carbidschieten

Gepubliceerd: 16-12-2020

De coronamaatregelen zorgen ervoor dat het dit jaar allemaal wat anders gaat dan we gewend waren. Ook rond oud en nieuw. Traditioneel hoort daar, zeker in onze regio, ook het schieten met carbid bij. In het hele land geldt een vuurwerkverbod, maar regionaal is er een uitzondering gemaakt voor carbidschieten. Dat mag, ook in Haaksbergen, op oudejaarsdag nog steeds, maar wél onder bepaalde voorwaarden.

De belangrijkste voorwaarde is dat carbidschieters zich vóór 29 december melden bij de gemeente. Dat kan via het meldingenformulier op www.haaksbergen.nl/carbid. Behalve je melden, moet je als carbidschieter óók schriftelijke toestemming hebben van de eigenaar van de grond. Het schieten met carbid mag alleen op oudejaarsdag (donderdag 31 december) tussen 10.00 en 16.00 uur, buiten de bebouwde kom en niet in of vlakbij een natuurgebied. Vlakbij bebouwing schieten mag niet. Busdeksels zijn verboden, voetballen wegschieten mag wel. Ook moet je minimaal zestien zijn en mag je niet gedronken hebben. De strengere coronaregels bepalen bovendien dat je nog maar met twee personen tegelijk bijeen mag komen! Kijk hier voor álle regels die gelden voor het schieten met carbid in Haaksbergen.

Wie is de BOCK?

Carbidschieten is een prachtige traditie die naast het vertrouwde geknal zorgt voor veel gezelligheid en plezier tijdens de jaarwisseling. Maar wil je het gezellig houden? Schiet dan vooral veilig en zorg dat er altijd een Bewust Oplettende Carbid Knaller (BOCK) aanwezig is die op de hoogte is van dé vijf tips voor veilig carbidschieten!

De BOCK let dit jaar óók op de coronamaatregelen en houdt bijvoorbeeld anderhalve meter afstand. Alleen samen kunnen we ervoor zorgen dat we veilig carbid kunnen schieten. Kijk op www.wieisdebock.nl of kijk naar de video waarin Mooi Wark laat zien hoe het moet. En bovenal: Doe het niet als je het nog nooit gedaan hebt, vraag een ervaren BOCK wanneer je gaat carbidschieten en hou je aan de coronaregels als je gaat carbidschieten!

Carbid schieten

Meer nieuws

 • Vaccinatiecampagne

  14-1-2021

  Wethouder Peppelman: “Mooi initiatief van de EZH dat we van harte steunen”...

 • Grasbetonstenen

  14-1-2021

  Aan de slag met grasbeton langs wegen in het buitengebied....

 • Lockdown verlengd

  13-1-2021

  Nederland blijft tot en met ten minste dinsdag 9 februari in lockdown....

Nieuws overzicht