Carnaval

Gepubliceerd: 25-2-2020

Afgelopen vrijdagavond stond burgemeester Rob Welten voor even de bestuurlijke macht af aan Stadsprins John van de Haaksbergse carnavalsvereniging De Keiensleppers. Dat gebeurde tijdens de feestelijke sleuteloverdracht in de gezellige feesttent op de markt in het centrum van Haaksbergen.

Ten overstaan van een goed gevulde tent vol carnavalsvierders en hoogheden van de Haaksbergse carnavalsverenigingen, overhandigde burgemeester Welten de gloednieuwe sleutel aan Prins John I van De Keiensleppers. In zijn toespraak dankte de burgemeester niet alleen de vele vrijwilligers, maar complimenteerde hij ook de wagenbouwers. Welten vertelde over het bijzonder geslaagde kindercarnaval en hoe leuk hij dat initiatief vindt.

Met gevoel voor humor en getooid in heus verpleegstersuniform legde de burgemeester even later uit dat hij in Haaksbergen soms letterlijk als verbinder in actie moet komen. “Met het leggen van duurzaam verband, houden wij de crisis in de hand”, verklaarde hij zijn carnavalsmotto voor dit jaar. Voordat Welten de sleutel overdroeg en iedereen een geweldig carnaval toewenste, riep hij op om de komende tijd wat meer aandacht te hebben voor elkaar, elkaar te helpen en vertrouwen te geven, juist in moeilijke tijden.


Foto: Betty Morsinkhof

Carnaval

Meer nieuws

 • Uitstel voor ondernemers

  30-3-2020

  Ondernemers krijgen uitstel van betaling van gemeentelijke belastingen....

 • Natuurbrandrisico

  30-3-2020

  In verband met de droogte in de natuur verhoogd risico voor een natuurbrand....

 • Vakantieparken

  27-3-2020

  Update sluiting van vakantieparken, campings en camperplaatsen...

Nieuws overzicht