Dag van de Mantelzorg

Gepubliceerd: 12-11-2020

Op dinsdag 10 november was het in heel Nederland de Dag van de Mantelzorg. Op deze dag laten we zien dat heel Nederland mantelzorgers waardeert. Dat doen we óók in Haaksbergen, zeker ook in dit bijzondere jaar. De Dag van de Mantelzorg was dit jaar even anders, maar de gemeente Haaksbergen en Wijkracht hebben toch iets bedacht om mantelzorgers te laten weten dat hun inzet bijzonder wordt gewaardeerd.

Het coronavirus raakt iedereen, maar mantelzorgers in het bijzonder. Denk aan dagbesteding die is gestopt, bezoek dat niet meer kan komen of een ontspannend uitje dat niet kan doorgaan. “Alle reden voor een groot applaus van onze kant aan alle Haaksbergse mantelzorgers”, geeft wethouder Samenleving Antoon Peppelman aan. “We zijn trots op de manier waarop zij, ook in deze moeilijke tijd, met de zorg voor hun naasten omgaan.”  Daarom ontvangt elke bij de gemeente Haaksbergen geregistreerde mantelzorger een blijk van waardering in de vorm van een Sterpuntenpas.

Iets lekkers

Elk jaar worden mantelzorgers tijdens de Dag van de Mantelzorg in het zonnetje gezet. “Vanwege het coronavirus kunnen we elkaar helaas niet ontmoeten”, vertelt mantelzorgconsulent Gerda van der Velde. “Samen met Wijkracht hebben we een extraatje bedacht. Om voor een ander te kunnen zorgen, is het ook belangrijk om voor jezelf te zorgen.” Als extraatje mogen mantelzorgers bij groente- en fruitspecialist Breukers heerlijke vitamines ophalen óf bij kwaliteitsslagerij Broekhuis een overheerlijk stamppotbuffetje. Ook aan de jonge mantelzorgers is gedacht. Zij mogen, uiteraard als het weer kan, een dag zwemmen bij zwembad De Wilder. “We hopen dat het in de smaak valt”, aldus Gerda.

Mantelzorgondersteuning

In Haaksbergen zijn een heleboel mantelzorgers. De gemeente heeft beleid ontwikkeld om mantelzorgers te ondersteunen en de Noaberpoort ingezet om mensen zo nodig te helpen. Niet alle mantelzorgers zijn bekend bij de Noaberpoort. “Graag komen we ook met deze mensen in contact”, geeft Gerda van der Velde aan. “Ik vertel ze graag meer over de ondersteuning die wij bieden.” Heeft u vragen over mantelzorgondersteuning of wilt u meer weten? Neem dan contact op met Gerda van der Velde. Dat kan per mail via g.vandervelde@noaberpoort.nl of bel naar (053) 573 45 89. Of kijk voor meer informatie op www.noaberpoort.nl/mantelzorg.

mantelzorger

Meer nieuws

 • Woonbehoefteonderzoek

  19-11-2020

  Woonbehoefteonderzoek van start. Startpunt voor nieuwe woningbouwplannen....

 • Onderzoek

  3-11-2020

  Inwoners gezocht die vragenlijst in willen vullen over begrijpelijke brieven....

 • WOZ-waarde

  24-11-2020

  GBTwente vraagt om de kenmerken van uw woning te controleren voor juiste WOZ....

Nieuws overzicht