Dementievriendelijk

Gepubliceerd: 7-3-2019

Wethouder Jan-Herman Scholten stond afgelopen vrijdag in de plaatselijke Albert Heijn. Niet voor een pak halfvolle melk, een halfje bruin gesneden en een kilo mandarijnen, maar om een certificaat uit te reiken. De Haaksbergse Albert Heijn kreeg het certificaat dementievriendelijke samenleving. Het betekent dat de supermarkt er veel aan doet om rekening te houden met inwoners met dementie.

Albert Heijn Kamphuis heeft zich flink ingespannen om dit certificaat te krijgen. “Personeel is geschoold en getraind in het herkennen van dementie en het omgaan met klanten die dementie hebben”, vertelt Scholten. “Een groot compliment hiervoor! Albert Heijn is de eerste in Haaksbergen met dit certificaat en ik hoop dat ik de komende tijd nog veel van deze certificaten mag uitreiken. Want het is belangrijk dat onze inwoners zo lang mogelijk zelfstandig kunnen blijven functioneren.”

Scholten stelt dat de gemeente dat niet alleen kan. “Daarom hebben we samen met veel organisaties het Pact van Haaksbergen gesloten in 2017. Vanuit de Noaberpoort bieden we ook de komende tijd scholing aan voor geïnteresseerde organisaties. Maar we doen nog veel meer. Zo organiseren we het Maatjesproject, denken mee over vervangende mantelzorg en houden het Alzheimercafé. Samen kunnen we er voor zorgen dat de inwoners met dementie op een zo normaal mogelijke manier kunnen blijven meedoen in Haaksbergen.”

Albert Heijn dementievriendelijk

Meer nieuws

 • 75 jaar vrijheid

  21-3-2019

  Hoe vieren we 75 jaar vrijheid in Haaksbergen? Denk mee op dinsdag 23 april!...

 • Nieuwe bestrating

  21-3-2019

  Aan de Kemerij in De Hoeve gaan vanaf 25 maart stratenmakers aan de slag....

 • Oorlogsverhalen

  21-3-2019

  RTV Oost en HCO: op zoek naar verhalen en voorwerpen uit de oorlog....

Nieuws overzicht