Dementievriendelijk

Gepubliceerd: 7-3-2019

Wethouder Jan-Herman Scholten stond afgelopen vrijdag in de plaatselijke Albert Heijn. Niet voor een pak halfvolle melk, een halfje bruin gesneden en een kilo mandarijnen, maar om een certificaat uit te reiken. De Haaksbergse Albert Heijn kreeg het certificaat dementievriendelijke samenleving. Het betekent dat de supermarkt er veel aan doet om rekening te houden met inwoners met dementie.

Albert Heijn Kamphuis heeft zich flink ingespannen om dit certificaat te krijgen. “Personeel is geschoold en getraind in het herkennen van dementie en het omgaan met klanten die dementie hebben”, vertelt Scholten. “Een groot compliment hiervoor! Albert Heijn is de eerste in Haaksbergen met dit certificaat en ik hoop dat ik de komende tijd nog veel van deze certificaten mag uitreiken. Want het is belangrijk dat onze inwoners zo lang mogelijk zelfstandig kunnen blijven functioneren.”

Scholten stelt dat de gemeente dat niet alleen kan. “Daarom hebben we samen met veel organisaties het Pact van Haaksbergen gesloten in 2017. Vanuit de Noaberpoort bieden we ook de komende tijd scholing aan voor geïnteresseerde organisaties. Maar we doen nog veel meer. Zo organiseren we het Maatjesproject, denken mee over vervangende mantelzorg en houden het Alzheimercafé. Samen kunnen we er voor zorgen dat de inwoners met dementie op een zo normaal mogelijke manier kunnen blijven meedoen in Haaksbergen.”

Albert Heijn dementievriendelijk

Meer nieuws

 • Europese verkiezingen

  23-5-2019

  Op 23 mei was het opkomstpercentage in Haaksbergen 43,82%....

 • Diamanten bruidspaar

  23-5-2019

  Zestig jaar getrouwd: felicitaties voor Bernard en Marie Diepenmaat....

 • Verkeersexamen

  23-5-2019

  Zevende praktisch verkeersexamen: Alle leerlingen geslaagd!...

Nieuws overzicht