Diamanten bruidspaar

Gepubliceerd: 1-9-2022

Het diamanten bruidspaar Henk en Dini Nijhuis-Lammers (de Krane) bracht burgemeester Rob Welten in het Haaksbergerveen. Op hun zestigste trouwdag, 30 augustus, verraste hij het stel met bloemen en gelukwensen namens het gemeentebestuur.

Hun gezamenlijke leven begon hier in 1962, aan de Vensweg, op de plek waar de wieg van Henk Nijhuis (83) stond.  Het oude boerderijtje, dat ze overnamen van zijn ouders, staat er nog. Maar Henk en Dini wonen in een comfortabel huis, onder één dak met hun jongste dochter en haar man. Dat ze, ondanks afnemende gezondheid, op hun vertrouwde stek kunnen blijven, maakt hen enorm dankbaar. De vrijheid rond het erf, de pony’s, schapen, kippen, eenden, boerderijkatten en niet te vergeten hun trouwe golden retriever, zij zorgen voor dierbare geluksmomenten. “Dat dit kan, hebben we te danken aan Annette en Gerben. Zij doen álles voor ons”, benadrukt de bruidegom.

Pinksteren 1957

Verkering kregen ze in 1957, tijdens een dansavond bij café Olthof in Rekken. Dini weet het nog precies: “Met Pinksteren, op 10 juni.” Vijf jaar later stapten ze in het huwelijksbootje, de boerenzoon uit Haaksbergen en de boerendochter uit Eibergen. Een leven met dieren, dat was hen op het lijf geschreven. Henk verdiende de kost als melkventer en was daarnaast boer. Ook Dini verzette heel wat werk op hun kleine boerderij met wat melkvee en varkens. En ze zorgde voor de drie kinderen die ze samen kregen: Diana, Rinie en Annette. “Ma was de spil van ons gezin”, verzekert Annette.

Doorzetters

Dat Dini reuma kreeg, veranderde hun leven compleet. Haar humeur lijkt echter nauwelijks te lijden onder haar toch wel ernstige beperkingen. “Wat moet ik dan? Van mopperen en klagen wordt het vast niet beter. Daar heb ik alleen mezelf mee”, legt ze uit. Ze kende mindere tijden, dan verzorgde Henk zijn vrouw. Zijn jarenlange ervaring als Rode Kruis-vrijwilliger kwam daarbij goed van pas. Maar ook hij heeft ondertussen flink ingeleverd, COPD is de boosdoener. Op haar beurt zorgt Dini nu voor hem, zo goed als ze kan. Doorzettingsvermogen, dat is hun motor, versterkt door thuiszorg en ‘de buren’. Hun diamanten huwelijk hebben ze onlangs gevierd in héél kleine kring, met alleen de kinderen en hun twee kleinzoons. “Gewoon hier thuis. Want gedoe, dat trekken we niet meer.”

Meer nieuws

 • Begroting 2023

  30-9-2022

  Het vertrekpunt ligt op het realiseren van raadsafspraken....

 • Marktkramen

  29-9-2022

  Vanaf 5 oktober tijdelijke verhuizing marktkramen naar de Hibbertsstraat....

 • Poet’n Graads

  29-9-2022

  Dorpsomroeper Poet’n Graads weer terug op zijn sokkel....

Nieuws overzicht