Diamanten bruidspaar

Gepubliceerd: 26-8-2021

Onlangs zat burgemeester Rob Welten tegenover een stralend diamanten bruidspaar: Jan en Gerda Kerkemeijer-te Lintelo. Op hun zestigste trouwdag (17 augustus) bracht hij ze namens de gemeente een feestelijk bloemetje en de hartelijke gelukwensen. Bij welk huis aan de Spoelsterstraat Welten moest aanbellen was niet te missen. De avond ervoor had de buurt zijn oudste bewoners verrast met een ereboog vol gouden roosjes. En in de voortuin prijkte een enorm trouwportret van een jong, gelukkig stel.

Blij met elkaar, dat zijn Jan (86) en Gerda (85) nog altijd. “We hebben mooie jaren gehad samen!”, verzekerden ze de burgemeester. Onder het genot van koffie en gebak kwamen verhalen los. Over voetballen, autocross en familiegeschiedenis. De Kerkemeijers hielden en houden van een gezellig praatje. Er viel heel wat te lachen.

Geheim

Twee kinderen werden geboren uit hun huwelijk: Herald en Marinda. Die zorgden op hun beurt voor vijf kleinkinderen. Met zijn passie voor auto’s en motoren heeft de bruidegom, van beroep automonteur, de rest van het gezin besmet. Ook met plezier deed hij de siertuin en verbouwde hij groente voor het gezin. Wecken en invriezen, dat was dan weer Gerda’s pakkie-an. “Gezond eten op tafel, dat vinden we nog steeds belangrijk. Daar zijn we vroeger mee opgevoed”, zegt ze. “Het échte tuinieren, dat heb ik wel gehad”, verzucht Jan. “Het gaat niet meer zo vlot.” Maar het stel is dankbaar dat ze – met hier en daar een helpende hand - nog zelfstandig wonen op hun vertrouwde plek. “Voor ons is dat heel voornaam.” En het geheim van zestig jaar huwelijksgeluk? “Eerlijk zijn, elkaar de waarheid durven zeggen”, meldt de bruidegom. Zijn vrouw knikt: “Mijn moeder zei altijd: ‘Als er iets is, dan moet je het gelijk uitpraten en daarna zand erover!’ Dat klopt. Zo houd je het ’t langst vol.”


Foto: Betty Morsinkhof

Meer nieuws

 • Pre-games

  22-9-2021

  Zaterdag 25 september komen G-voetballers naar Haaksbergen....

 • Twee diamanten paren

  22-9-2021

  Gelukwensen voor de bruidsparen Witting en Van der Molen....

 • Bomen Buurserzand

  20-9-2021

  Bomen maken plaats voor heide in deel Buurserzand. Uitleg in videorapportage....

Nieuws overzicht