Diamanten paar

Gepubliceerd: 20-6-2022

Hun hele gezamenlijke leven wonen Johan en Anny van der Kuil-Westendorp op zijn geboortegrond, vlakbij het Raabos. Dat is op de kop af 60 jaar. Op hun trouwdag, 15 juni, bezocht Rob Welten het diamanten paar. Gezellige praters, die hun levensverhaal graag met hem deelden.

Op de zomerfeesten in De Hoeve sprong het vonkje over tussen Anny Westendorp (86) en Johan van der Kuil (88). De zondag erop hadden ze hun eerste afspraakje, bij De Kolle (nu De Nachtegaal), hoek Hengelosestraat/Beckummerweg. “Dat was zo’n beetje halverwege”, vertelt de bruid die destijds in Bentelo woonde. Na zeven jaar verkering werd getrouwd. Het jonge stel kwam te wonen in een nieuw huis op het erf en zette de boerderij van de ouders Van der Kuil voort. Zijn ploegendienst in de textiel en het boerenwerk kon Johan mooi combineren. Ondertussen raakte hij geleidelijk in een vrouwenwereld verzeild, want Anny schonk hem drie dochters: José, Irma en Gonda. Na de komst van vijf kleinzoons en één kleindochter werd de balans weer hersteld.

Altijd iets om handen

Rob Welten wijst op een grote foto met daarop een rode oldtimer-tractor. “Ja, die was van ons”, zegt de bruidegom. “De trekker deelden we met Ten Hag, onze buren. En zij hadden een paard dat wij dan weer mochten gebruiken.” Andere tijden. Op hun landbouwgronden verrees nieuwbouwwijk Hassinkbrink en een deel van bedrijvenpark Stepelo. Rest nog een weitje pal naast hun huis. Met gepaste trots laten ze Welten hun ‘veestapel’ zien. Een varken, schapen, kippen, ganzen. Daar genieten ze samen van. ‘Vervelen’ komt niet voor in hun woordenboek. “Ik kan niet stilzitten”, bekent Anny. Ze zingt in het koor van de Bonifatiuskerk, is lid van het Vrouwengilde, gaat elke week zwemmen en kruipt graag achter de naaimachine om haar eigen kleding te maken. Eten koken, dat doen ze samen. En als zij ’s winters een legpuzzel maakt aan de keukentafel, schuift hij gezellig aan om te helpen. “Behalve als er voetbal op tv is. Dát gaat voor”, lacht hij.

Meer nieuws

 • Groenadoptie

  30-6-2022

  Bewoners onderhouden en verfraaien met elkaar stukje gemeentegroen....

 • Uitnodiging receptie

  29-6-2022

  Antoon Peppelman neemt op 8 juli afscheid als wethouder van Haaksbergen....

 • Werkbezoek zoutwinning

  29-6-2022

  Bewoners de Hoeve en Nobian eerst nog eens samen om tafel....

Nieuws overzicht