Enquête Energieprijzen

Gepubliceerd: 13-10-2022

Prijzen van onder andere boodschappen en energie stijgen hard. Daardoor kunnen sommige inwoners in financiële nood komen. De gemeente wil inwoners hierbij helpen en zoekt daarom uit waar behoefte aan is. Om die behoefte goed in kaart te brengen worden inwoners opgeroepen een enquête in te vullen. Met de resultaten gaat de gemeente kijken hoe we Haaksbergen samen zo goed mogelijk de winter door kunnen helpen.

De energieprijzen zijn door het plafond gegaan. Sommige inwoners hebben hier (nog) weinig last van, terwijl anderen moeite hebben met het betalen van de rekening. De gemeente wil graag weten hoe inwoners met deze situatie omgaan. Met deze informatie kan de gemeente een gerichte aanpak opzetten om inwoners de winter door te helpen. Wethouder Pieter van Zwanenburg: “We vinden het belangrijk dat we niet zomaar een aanpak kiezen, maar dat we iets opzetten waar inwoners écht behoefte aan hebben. Met de resultaten van de enquête gaan we aan de slag om inwoners te helpen.”

Meedoen wordt beloond

Iedereen die in Haaksbergen woont is welkom om de vragenlijst in te vullen. Dat kan tot en met zondag 23 oktober via www.sterinsamenduurzaam.nl/enquete. Onder de deelnemende huishoudens wordt een waardebon van maar liefst €250 verloot, te besteden bij een Haaksbergse supermarkt naar keuze. Daarnaast maken deelnemers kans op één van de 5 waardebonnen ter waarde van €50. 

Meer nieuws

 • Energieprijzen

  1-12-2022

  Enquête onder ondernemers over impact gestegen energieprijzen....

 • Huisvestingsplan

  25-11-2022

  Toekomst van onderwijshuisvesting uitgestippeld....

 • Eindejaarsrapportage

  24-11-2022

  Gemeente houdt eind dit jaar naar verwachting 5,7 miljoen euro over....

Nieuws overzicht