Erespelden

Gepubliceerd: 9-1-2019

Tijdens de nieuwjaarsbijeenkomst zette burgemeester Kok twee inwoners van Haaksbergen in het zonnetje: Fien Siegmund-Wopereis en Paul Slotman. Op bijzondere wijze maakten zij zich jarenlang verdienstelijk in Haaksbergen. Ze werden allebei beloond met de gemeentelijke erespeld.

Al vanaf 1973 is Fien Siegmund als vrijwilliger in touw met het geven van zorg aan anderen. Ze was en is nog steeds mantelzorger voor meerdere mensen in haar naaste omgeving. Sinds drie jaar verzorgt ze ook haar echtgenoot. In de jaren zeventig hielp ze vrouwen van Turkse komaf om te integreren in de Nederlandse samenleving. Met al hun vragen konden ze bij haar terecht. Om dit zo goed mogelijk te kunnen doen nam Fien Siegmund zelfs Turkse les. “Door uw inzet blijven veel mensen betrokken bij de maatschappij, kunnen integreren, krijgen aandacht en kunnen zelfstandig blijven wonen. Gezien uw hoge leeftijd van 85 jaar is dit méér dan bijzonder te noemen”, motiveerde Kok het terechte eerbetoon.

Ook de 62-jarige Paul Slotman kende een niet-alledaagse vrijwilligersloopbaan. Afgelopen november bood hij voor het vijftigste achtereenvolgende jaar hulp aan Sinterklaas bij diens intocht in Haaksbergen. Voor het eerst in 1968 toen zijn ouders het sinterklaasfeest in Haaksbergen nieuw leven inbliezen. “Een feest dat altijd wordt georganiseerd vanuit de gedachte om samen met anderen iets moois neer te zetten voor kleine kinderen en hun ouders”, aldus Kok. “Nu heeft u besloten uw pak aan de wilgen te hangen, om volgend jaar met uw kleinkinderen als toeschouwer te gaan kijken naar de sinterklaasintocht. Als blijk van waardering voor uw inzet kent het college u de gemeentelijke erespeld toe.”


Foto: Betty Morsinkhof

Erespelden

Meer nieuws

 • Schaatsmarathon

  22-1-2019

  Eerste schaatsmarathon op natuurijs in Haaksbergen wederom groot succes....

 • Warmetruiendag

  21-1-2019

  Op vrijdag 15 februari is het in heel Nederland Warmetruiendag....

 • Het tellen der stemmen

  18-1-2019

  Muzikanten en handballers helpen bij het tellen van stemmen bij verkiezingen....

Nieuws overzicht